Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2012, 14:31
Szpen napisał(a):Wyświetl post
ja z innej strony. tacy z nich robotnicy jak z koziej dupy trąba. Zwyczajni etatowi związkowcy. Zauważyliście w swoich mediach, że tylko tacy pikietowali? Nie było zgromadzenia normalnych ludzi nie związanych z polityką, jedynie sami związkowcy.
Ależ Ty jesteś chłopie prosty. "Normalnych ludzi nie związanych z polityką". Nie ma takich. Każdy obojętnie czy jest zaangażowany w sprawy publiczne czy też nie - JEST ZWIĄZANY Z POLITYKĄ, WSZYSCY JESTEŚMY POLITYKĄ. To,że ktoś uradowany swą ignorancją ,nie interesuje się polityką nie znaczy ,że w każdym małym ułamku sekundy "polityka" nie interesuje się nim. Co innego upartyjnienie.
Co do protestu pod Sejmem to i tak był to protest rachityczny ,niemrawy , kunktatorski. W każdej demokracji w której media działają w interesie obywateli ,a nie rządzących Tusk już po expose miałby milion ludzi na ulicy wściekłych ,że ktoś chce ich okraść z praw nabytych. Taka "reforma" zbrodnicza. Jeszcze niekonstytucyjna. Słuchałem tej debaty sejmowej. Opozycja przedstawiała szereg zastrzeżeń ekonomicznych ,prawnych , społecznych i co nic. Walec przejechał. Ja tam socjalistą nigdy nie byłem ,ale wiem ,że związki zawodowe w systemie demokratycznym gdzie nieodzowna jest równowaga grup interesów ,są ważnym elementem całej układanki. Zresztą co tu się produkować i tak są ludzie ,którzy nic nie rozumieli , nie rozumieją i nie będą rozumieć. Przecież ta "reforma" ma tylko charakter mechaniczny. A gdzie kompleksowa reforma struktury systemu opieki zdrowotnej ,systemu podatkowego , prorodzinne rozwiązania, deregulacja zawodów. Od nowego roku ceny prądu pójdą w górę o 40 procent.
Panie Premierze jak żyć ?
Krótko i po ciemku.

PS. Sawicka dostała 3 lata ,grzywnę i pozbawienie praw publicznych na 4 lata. Oj dzisiaj w Faktach po faktach pewnie będzie Henryka Krzywonos albo Stefan von Niesiołowski. Media ludzi rozumnych muszą dać odpór pisowskim złogom w sędziowskich togach.
http://wpolityce.pl/artykuly/28663-b...bedzie-robiony
Ostatnio edytowane przez Bronex : 16.05.2012 o godz. 14:44.