Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2012, 08:37
Takiej drużynie jak Wisła 4 środkowych obrońców to wystarczająca liczba pod warunkiem że są to konkretni piłkarze którzy oprócz umiejętności mają również zdrowie . A jak wiadomo część z naszych piłkarzy jest dosyć szklana a inni mają po prostu pecha . W tym wypadku powinniśmy ściągnąć jakiegoś zawodnika na tą pozycję który oprócz wysokich umiejętności ma przede wszystkim zdrowie a Bednarz proponuje Głowackiego ( z całym szacunkiem) który ostatnio częściej jest kontuzjowany niż gotowy do gry i będzie pewnie Arek rywalizował o miejsce w 11 z młodym Czekajem który jest wg mnie najbardziej szklanym piłkarzem w erze Telefoniki . Przecież to więcej niż pewne ,że w trakcie sezonu nie raz ani nie dwa nie będą mogli zagrać obaj i trzeba będzie kogoś przesuwać . Gdyby to ode mnie zależało to zrobiłbym tak : z prawej strony Chavez ( który co jak co ale zdrowie do grania ma a ten ostatni uraz to po starciu z rywalem ) i Jovanović ( On ma większe możliwości na środku niż na boku i nie bez przyczyny w Partizanie został z czasem przesunięty właśnie na pozycję stopera ) , natomiast z lewej trzeba byłoby kogoś konkretnego ściągnąć do pierwszego składu z dobrą lewą nogą , młodego który potrafiłby wyprowadzać piłki a jako konkurent dla niego widziałbym Bunozę ( który od początku swojego pobytu w Wiśle zrobił bardzo duże postępy mimo że nie grał zbyt często ale kiedy ostatnio grał prezentował się bardzo dobrze jednak te nieszczęsne kontuzje skutecznie go hamują jednak zasługuje jeszcze na szansę . W poprzednich klubach nie miał takich problemów ze zdrowiem a większość kontuzji które złapał będąc w Wiśle była po starciach z rywalami co daje nadzieję że jak dojdzie do zdrowia to kolejne kontuzje będą go omijały ). Na środku byłoby na tyle natomiast uważam że znacznie większe zmiany są nam potrzebne na bokach obrony i nad tymi pozycjami Bednarz powinien się zastanowić najdłużej ponieważ po przesunięci Marko na środek będziemy potrzebowali 4 nowych zawodników i potrzebni nam są typowi boczni obrońcy dobrzy w ofensywie a nie typowi Polscy boczni obrońcy którzy potrafią raz lepiej raz gorzej bronić a w ofensywie nic . Np. Celeban jest dla mnie niezłym stoperem ale kiepskim prawym obrońcą , a tacy piłkarze jak Broź, Magiera , Lisowski , Pietia powinni być brani w kontekście Wisły tylko jako potencjalni rezerwowi a nie podstawowi piłkarze drużyny która ma aspiracje walczyć o mistrzostwo i w Europie "coś" zdziałać w przyszłości. Tak ja to widzę.
Odpowiedz cytując