Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2012, 10:00
RAF napisał(a):Wyświetl post
Jest to bardzo cenny wywiad bo jak wspomnialem wyzej zostal on przeprowadzony zanim doszlo do tragedii. I z tego krotkiego wywiadu dowiesz sie ze szef z Kancelarii Prezydenta wcale nie mial za zle tego ze premier pojechal z Putinem do Katynia. Najblizszy wspolpracownik odnosi sie bardzo pozytywnie do tego ze przedstawiciel FR pochylil glowe i oddal hold pomordowanym polskim oficerom. Jak dalej zauwazysz nie ma tam ani slowa wrogiego w stosusnku do premiera ze pojechal i spotkal sie z Putinem. A wiesz dlaczego? Bo gdyby nie doszlo do tragedii to nikt by sie nawet nei zajaknal o tym ze premier pojechal 7 a prezydent 10.
W wywiadzie Stasiak podsumował spotkanie Putin-Tusk, bo ono się odbyło i o to spotkanie go pytano. Dla rodzin katyńskich, dla wielu Polaków, najwazniejszymi uroczystościami miały być te z 10 kwietnia, z udziałem kilkustet osób przybyłych specjalnym pociągiem, rodzin katyńskich, prezydenta i elity politycznej. To Tusk wymiksowal się z tych uroczystości i zorganizował dla siebie specspotkanie z Putinem
I tak na marginesie: dlaczego Kaczynski nie zdecydowal sie na lot 7 kwietnia?
Jak wyżej: centralne uroczystosci były od dawan zaplanowane na 10 kwietnia. Prorokoł dyplomatyczny nie przewiduje przyjazdu prezydenta na zaproszenie premiera i to Tusk chciał przyjechać do Putina wczesniej. Zgadnij dlaczego

I na koniec: czytajac Wasze wpisy zycze Wam zeby PiS doszedl w Polsce do wladzy. Jak Kaczynski zostanie premierem i Macierewicz ministrem to bedzie hmmmm...... wesolo i wtedy z przyjemnoscia bede czytal Wasze wpisy. Naprawde Wam tego zycze!! Wam, nie Polsce. Bo dla Polski - w mojej ocenie - bedzie to bardzo zly czas.
Ten czas już był. Był to czas rzetelnej pracy ze strony rządu i chamskich ataków ze strony opozycji i mediów. Masz rację. Będzie wesoło, bo prasa, będzie wtedy szukała rozwiązanej sznurówki u premiera nie zauważając rzeczywistej pracy i jej wyników.

I tak mnie naszlo. Jak to jest, ze obecnie PiS uczy Platforme i daje jej rady jak to ma radzic sobie z Rosja w kwestii samolotu, czarnych skrzynek a sam nie byl w stanie doprowadzic do tego zeby Rosjanie zniesli glupie embargo na mieso w latach 2005-2007? Przeciez to taki skuteczny rzad byl, nowa jakosc, IV RP.... Jak to mozliwe?
Rosjanie mieli prawo do embarga.
Czy mieli prawo do przejęcia śledztwa?
Dla Ciebie sa to równorzędne sprawy?
Wiesz na czym PO doszlo do wladzy, i na czym utrzymalo wladze? Nie na moherowych beretach i wez babci dowod. Jezeli wierzysz w to ze glupie akcje sa w stanie powaznie wplynac na wynik wyborow to jestes bardzo naiwny.
Tak. Takie akcje, ktore wpisuja sie w calość nagonki medialnej sa w stanie wpłynąć na preferencje wyborcze

I powawiam moje pytanie ze wczesniejszego posta. Czy ludzie zwariowali? Czy caly narod/spoleczenstwo nie jest w stanie samodzielnie myslec i dalo sie wciagnac w pulapke mainstreamowch mediow?
Dokładnie. Dowodem na to jest, że kiedy komuś, kto powtarza tezy, ze za rządów PiS było strasznie, zada sie pytanie o konkrety, o to, co było straszne, ten ktoś umie tylko powtórzyć slogany medialne o podsłuchach i agentach CBA stukajacych do drzwi o 5 rano
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....