Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2012, 20:20
Ja równiez jestem strasznie konserwatywny. Wszelkie playoffy czy grupy wypaczają dla mnie wynik sportowy i są po prostu ukłonem w strone komercji.

Herbata jak wiadomo jest słodsza od cukru a nie od mieszania. Dopóki nie bedzie większych przychodów dla klubów, dopóty nie będzie stabilnego wysokiego poziomu.

Canal plus czy rekalmodawcy z tego powodu raczej większej ilości pieniędzy nie dadzą.

A wątpie by zwiększenie ilości spotkań przełożyło się na zasadnicze zwiększeni przychodów klubów. Kasa kibiców nie jest bez dna. Albo będa tańsze bilety, albo mniejsza frekwencja.
Poza stałymi bywalcami trudno będzie przyciagnąć na stadiony ludzi, przy 10 stopniowym mrozie. I na odwrót, letnie upały o ile mecze nie będa rozgrywane wieczorami, zniechęcą szerszą ilość ludzi.
Utrzymanie boisk w zimie też kosztuje.
Widzę to raczej na zasadzie mecz środa/sobota.
Zwiększenie przychodów dnia meczowego powinno odbywac się najpierw poprzez zapełnianie istniejących stadionów, ewentualnie rozszerzenie ligi do 18 zespółów (o ile znajdzie taka ilośc z licenacjami) niż jakieś eksperymenty z grupami.

No i te sugestie, że będzie np 4 mecze z Lechem czy Legią. A skąd pewnosć, że będziemy grali w tej samej grupie ?
Odpowiedz cytując