wolfy:
Tylko Co Ty mi argumentujesz, ja doskonale zdaję sobie sprawę z naszej średniości, borykaliśmy się w tym sezonie z jedną podstawową kwestią. Nie mieliśmy ani zawodników tak dobrych aby skutecznie sobie radzić w ataku pozycyjnym. W praktyce dobrze to wyglądało do momentu kiedy piłka dochodziła do Kirma. Ani nie mieliśmy tak słabych aby upodlić się do grania totalnej kopaniny ukierunkowanej na kontrataki.
Uważam że w przeciwieństwie do wielu klubów które są ukierunkowane tylko na to aby dostać przelew z Canalu plus, mamy wielu zawodników ponad przeciętnych jak Melikson, Iliev, Diaz, Jirsak, Jovanovic - uważam że jak zaczną omijać go kontuzje to będzie dobry zawodnik, Patryk Małecki kiedy gra z drużyną, Jaliens - wiadomo że jak mu się kilka razy mocniej zachciało to dobrze to wyglądało, Pareiko też nie gra w siatkówkę a Genkov potrafi strzelić do pustej i kiedy mu wrzucą na głowę.
W klubie mają świadomość że sytuacja nie jest kolorowa dlatego wszyscy są zgodni że transfery są konieczne. A chyba zgodzisz się ze mną że taki nazwiska jak Brożek czy Glowacki gwarantuję coś więcej niż tylko ligową przeciętność.
Jedno jest pewne, że jak w klubie nie zaczną wkrótce podpisywać umów z zawodniaki których chcą zostawić czyli Diaz, Jirask Pareiko to można powiedzieć że mamy pożar jeśli już go nie ma.
Powiem szczerze że lekko się przeraziłem jak potwierdzona została oferta na Kupisza podobno 500 k euro.
edit: Z Maorem to kwestia jest teraz tego typu czy jego transfer jest bardziej potrzebny jemu czy nam. Bo mam wrażenie jednak że obie strony są zdeterminowane aby Maor odszedł.
Cytat:
|
Brożka pamiętacie dostał propozycje z Fulham i go klub go nie puścił
|
Z Brożkiem to było tak że przyjechał skaut Fulham na mecz z Arką Gdynia zobaczył Pawła i powiedział, że jest za słaby.