westersyl napisał(a):

|
Oglądałeś kiedy kol wiek jakiś mecz polskiej ligi czy śledzisz wyniki na livescore ?
|
Mój post z września 2010:
wolfy napisał(a):
Nie.
Rios, Mały, Brożek. I tyle. Reszta jest średnio-słaba i nic ciekawego nie pokazuje ( Boukhari to wyjątek, on za mało grał, żeby go ocenić ).
Pora zejść na ziemię - jesteśmy ligowym średniakiem. Z tych silniejszych, ale jednak. Puknąć nas może każdy, od czasu do czasu coś wygramy - coś jak Bełchatów.
|
LINK.
Mój post z grudnia zeszłego roku:
wolfy napisał(a):
Możesz powtarzać jak mantrę, że mamy skład na mistrzostwo, ale to nieprawda. Są drużyny, które posiadają lepsze. Nawet jeżeli na pojedynczych pozycjach mamy prawdziwe gwiazdy ekstraklasy, to na pozostałych są albo średniacy, albo kompletne pomyłki. Na przykład obrona - gdyby był tam jeden Bunoza, Chavez czy też inne słabe ogniwo, nie byłoby źle. Reszta by to załatała. Problem w tym, że cała ta formacja to komedia pomyłek.
A najlepsze, że za pół roku po tym składzie personalnym nie zostanie ślad. Są zawodnicy, na których wykupienie nas nie stać i tacy, z którymi przedłużać kontraktów nie warto. Bez względu na wyniki czeka nas rewolucja.
|
LINK.
Było tego więcej, ale dawka reprezentatywna.
Wtedy też mnie wyśmiewano, padały argumenty o słabej lidze. Kiedy pisałem o tym jak średni jesteśmy i po czym to poznaję robiono ze mnie idiotę. A jakoś większość moich przewidywań się sprawdziła.
Odpowiem więc tak: obejrzałem dość meczów i śledzę ekstraklasę wystarczająco długo, żeby wiedzieć o czym piszę.
Nie podoba Ci się to co napisałem? Nauczyłem się z tym żyć.
Gdybyś jednak miał coś merytorycznego do napisania, to nie krępuj się.
Charlie napisał(a):

|
anthony09 - napisz list do FIFA, żeby nie zaliczali goli strzelanych do pustej bramki, albo po błędach obrońców. Tyle, że wtedy mało który napastnik w Europie przekroczyłby 10 trafień w sezonie. Można mieć do Bitona pretensje o słabszą wiosnę, ale czepianie się typa, który jesienią jako jedyny strzelał w lidze, dorzucił trzy gole w LE i dwa w PP to już jakaś paranoja. Za taki stronniczy bełkot od razu z banem się powinno wylatywać, może wtedy na forum byłoby mniej narzekających na wszystko płaczków.
|
Z wiekiem mu przejdzie. Serio.
Obejrzy kilkadziesiąt meczy ligowych, zobaczy w nich kilkaset zmarnowanych setek i zrozumie, jak głupią "analizę" popełnił.
Pewnie jest zbyt młody by pamiętać asów takich jak Beto, Kryszałowicz, Svitlica, "Radomatu", Kristov, Temple Omeonu... Ot, kilka losowych nazwisk z pamięci.
Fakt, że Biton to typowy snajper mało kreującym grę zespołu byłby może problemem w innych ligach, ale nie w ekstraklasie, gdzie 90% "napastników" nie potrafi strzelić z kilku metrów do pustej bramki. Nie, kiedy na rynku wciąż krążą takie nazwiska jak Plizga, Grzelczak, Matusiak, Gołębiewski - ot, znów kilka losowych nazwisk z pamięci.
Tak więc - to nie jest zła wola ani głupota, raczej brak doświadczenia.