BBudowniczy napisał(a):

Akurat tak się przypadkowo składa że jestem inżynierem budownictwa, więc z chęcią się zapoznam się z tymi Twoimi "technologiami" oraz dowiem się co one mają do tej dyskusji.
|
skoro jesteś inzynierem to zapewne wiesz że wylewanie wartstwy śceiralnej to ostatnia i najłatwiejsza faza. Cały czas traci się na podbudowach oraz na obiektach inzhynieryjnych typu mosty, wiadukty i kładki.. Możesz mi powiedzieć jak byłbyś w stanie wybudować setkę takich obiektów w takim czasie? Przypominam Ci że przetarg roztrzygnięto w sierpniu 2009 a prace ruszyły jesienią, czyli praktycznie przez kolejne pól roku - do wiosny 2010 ledwo co kopali, bo była zima? jako inż powiinienes wiedzieć że nie leje sie betonu w mróz.
BBudowniczy napisał(a):

|
Na wtopę z chińczykami wcale rząd nie miał wpływu - a słyszałeś o czymś takim jak "rażąco niska cena"? Rząd chciał złapać dwie sroki za ogon- zbudować autostradę na czas i za pół darmo. Nie udało się ani jedno ani drugie. Totalne dyletanctwo.
|
w Polsce przetargi wygrywa się ceną. Gdyby wybrali choćby Budimex, który był sporo droższy na tym odcinkach to mówiłbyś, że co to za głupota, jak można dać było robić chińczykom. Chińczyki dali tyle i dali, policzyli że ich na to stać. Tylko podwykonawcy, zterroryzowani przez rodzime firmy staneły okoniem, bo dostały info że jak będą robić dla chińczyków, już więcej od naszych roboty nie dostaną.
serek.c2 napisał(a):

|
Toż to zwykły propagandzista opowiadający bajki.
|
i vice vers, nie przeczytałem nic złego na Pis w tym temacie. Ciągłe wybielanie i zrzucanie winy na innych. To nie wina PiS że przegrali wybory w 2007 roku, to nie ich wina że wpadli w sidła Leppera i Giertycha, nie ich wina jest postawa Lipca itd itd. Wszystko co złe w PiS to wina PO.