arti napisał(a):

To co piszesz i na kogo się powołujesz jak dla mnie nie jest logiczne bo średni/słaby wynik sportowy to mniej kasy z canalplus, słabi piłkarze = brak możliwości ich odsprzedaży, słaba frekwencja na stadionie, brak sponsorów, mniej reklam na stadionie, puste skyboxy, czyli coraz mniejsze wpływy, a zatem coraz słabsi gracze = coraz niższa pozycja i jeszcze mniej widzów.
Wynik sportowy jest podstawą - bez tego wszystko runie.
|
Zgadzam się z Tobą w stu procentach, że wynik sportowy jest najważniejszy. Jednak skoro zdecydowali się na rezygnację z usług Valcxa dla mnie wydaje się oczywiste, że nie tylko wpływy z Canal + decydują o płynności finansowej. Widocznie kontrakty były zbyt duże i ktoś w klubie uznał, że nie da rady w taki sposób finansować klubu.
Po drugie, nie wierzę, że Bednarz sprowadzi nam nawet takich graczy, jaki Ci, których wymieniają gazety. Będą albo po prostu za drodzy, albo Bednarz nie poradzi sobie w negocjacjach. Mam ponadto wrażenie, że Bednarz to osoba niezbyt ceniona w środowisku piłkarskim i to mnie przyprawia o ból głowy.
Vuko napisał(a):

|
Diaz mógłby zostać, tyko trzeba go ustawiać konsekwentnie na lewym środku obrony. Mogliby stworzyć fajny duet z Głowackim.
|
I to jest najlepsza pozycja dla Diaza, a lewy obrońca nadal jest nam na gwałt potrzebny.