Wyświetl pojedynczy post
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2012, 13:56
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Rozsądnie ale bez Banasia, prędzej Chavez/Nalepa/Czekaj /Bunoza - i tak ich mamy w składzie a nie sądzę, że uda się ich pozbyć.
Chavez być może odejdzie, Czekaj i Bunoza na chwile obecną to nie są obrońcy na miarę Wisły, no i są bardzo podatni na kontuzje. Moim zdaniem jeden może zostać, a drugi powinien zostać wypożyczony. Nalepy sam nie obserwowałem zbyt długo, ale z opinii ludzi, którzy go widzieli to Wisły nie zbawi.
Jeżeli Chavez odejdzie to wręcz musimy pozyskać jakiegoś solidnego obrońcę. Zaproponowałem Banasia, bo to chyba jedyny sensowny obrońca z polskiej, którego mamy jakiekolwiek szanse wyjąć, a mój skład w założeniu miał być właśnie "dobry, bo polski". Możemy oczywiście szukać poza granicami naszego kraju, a jeżeli z Adamem nie wyjdzie to wręcz będziemy zmuszeni

lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Rakowski to interesująca propozycja ale obawiam się, że Zagłębie go za frytki nie puści, to samo może być z Oleksym. Niemniej skład jak najbardziej realny na naszą kieszeń.
Rakowskiemu kończy się kontrakt w czerwcu (wg strony Zagłębia), a za darmo go nie wziąć to grzech (zakładając oczywiście spolszczenie kadry). Chodzą słuchy, że Hapal nie chce Oleksego, więc nie powinien kosztować jakiś olbrzymich pieniędzy. Inna sprawa, że kilkaset tysięcy euro za dobrze rokującego Polaka na newralgiczną pozycję to nie są wygórowane wymagania. Konkurencji krajowej praktycznie nie ma, więc za kilka lat zapewne będzie reprezentantem.
Odpowiedz cytując