Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2012, 11:05
Gdzieś spotkałem się z opinią, że fakt, iż Magiera jest przymierzany do Wisły świadczy o tym, jak słaba jest aktualna kadra Wisły, bo ten sam Magiera był kiedyś zbyt słaby na grę w Krakowie. Trzeba jednak tutaj zaznaczyć, że Magiera z tamtego okresu ma się nijak do aktualnego Magiery - teraz jest to zawodnik zdecydowanie bardziej ograny, zrobił spory postęp w dziedzinie dyscypliny taktycznej i w szczególności jeśli chodzi o przygotowanie fizyczne, no i ma zupełnie nieźle ułożoną nogę jak na obrońcę, wiadomo że nie jest to typ dryblera, ale może dużo dawać zespołowi w ofensywie właśnie dzięki celnemu dośrodkowaniu (w szczególności cenna umiejętność biorąc pod uwagę fakt posiadania Genkowa w ataku) i silnemu uderzeniu z dystansu.

Szczerze mówiąc jakoś bardziej pasuje mi Magiera do Wisły, jest lepiej ułożony, bardziej solidny niż nieco chaotyczny Lisowski, szczególnie ten transfer ma sens, że Mariusz w Krakowie spędził wiele lat i pewnie bardziej emocjonalnie będzie podchodził do gry tutaj, a takich zawodników w Wiśle trochę brakuje. No i co najważniejsze, nawet jeśli Magiera nie jest zawodnikiem na miarę budowy wielkiej Wisły, to z pewnością byłby to znaczący krok w przód w stosunku do Paljicia. Defensywa w stylu Pareiko, Jovanovic, Głowacki, Bunoza, Magiera jak dla mnie wyglądałaby bardzo solidnie.

E: Łukasz Broź był nawet blisko powołania do kadry kilka miesięcy temu, prezentował się naprawdę świetnie, ale potem przyplątała się kontuzja i po powrocie gra na razie przeciętnie, ani specjalnie dobrze, ani specjalnie źle. Na pewno ten transfer byłby przydatny gdyby Łukasz dużo nie kosztował i został kupiony pod kątem zwiększenia rywalizacji na bokach obrony - Broź może grać zarówno na lewej, jak i prawej obronie.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 11.05.2012 o godz. 11:08.
Odpowiedz cytując