Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2012, 22:58
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z Czesiem, z tym, że uważam Bruda na piłkarza który powinien kopać piłkę w 2 lidze co najwyżej.
Nie no, mamy tak słabą ligę, że nie zdziwiłbym się jakby za rok, dwa został gwiazdą klubu dolnych rejonów naszej ligi. Jednak nie zmienia to faktu, że to piłkarz za słaby na Wisłę.

Mnie trochę jeszcze jedno dziwi że zawodnicy do nas trafiający w formie, co prawda takich było w ostatnich latach jak na lekarstwo maksymalnie po jednej rundzie tracą większość swoich walorów.
Transfery uzależnione w klubie są od tego kogo uda się sprzedać a takich piłkarzy w kadrze mamy obecnie w liczbie sztuk jeden. Bez pieniędzy o których pisałem w jednym z postów w granicach 10 mln euro łącznie na najbliższe dwa okienka będziemy w dalszym ciągu obniżać loty w Ekstraklasie. My musimy budować drużynę od nowa i trudno moim zdaniem perspektywicznie patrzeć na to kogo potencjalnie Wisła chce sprowadzić - jeżeli Bednarz sondował w ostatnim czasie możliwość sprowadzenia takich grajków jak Ćwielong czy Łukasiewicz to ja pozostawiam to bez komentarza - jednym słowem idzie nowa jakość.
I to jest podstawowy problem. Doprowadzono do tego, że mamy aktualnie DWÓCH piłkarzy na których możemy zarobić coś ponad milion euro. Są to Melikson i ... Genkov. Swoje robią jego powołania do reprezentacji Bułgarii, dwa gole w LE i zwyżka formy w rundzie wiosennej.

Nie zgadzam się z tym, że potrzebujemy 10 mln euro. Możemy wydać 2 mln i zbudować drużynę na lata. Tylko, że zamiast piłkarzy 27+ letnich należy ściągać piłkarzy 20-25 letnich bo na takich potem zarobimy. Trzeba też cierpliwości i dobrego trenera. Kiedyś czytałem, że dobrze tu wspominany Dan jak przyszedł do tej rumuńskiej drużyny, z którą wygrał ligę to wyprzedał bodaj 24 piłkarzy i zakontraktował taką samą ilość zawodników, którzy pasowali do jego koncepcji.

Probierz napalił się na dwójkę zawodników Pazdana i Kupisza - nie oceniam ich poziomu sportowego ale będzie dla mnie jasnym sygnałem ewentualne sprowadzenie tych graczy, że trener ma silną pozycję i są jakieś środki w kasie do wydania. Pożyjemy zobaczymy, cudów wymagać po Bednarzu nie ma sensu wszak ten gość od ostatniego zwolnienia z Wisły był na bezrobociu to świadczy o tym jakim jest wybitnym fachowcem po drugie gość nie ma żadnych kontaktów poza granicami Polski.
No, ale Marcelo jakoś znalazł. Niech będą tego typu kontakty, ale żeby byli zawodnicy tej jakości co Melikson, czy Marcelo. Co do Pazdana i Kupisza ściągnięcie tych zawodników byłoby dobrym pomysłem - są to piłkarze, którzy mogą się jeszcze rozwinąć i będzie można ich sprzedać, a co najważniejsze solidni.

Co do siatki skautów to jest dobre jak ma się kasę na spożytkowanie ich pracy a jeśli nie to w klubie są to zbędne etaty - ilu zawodników ostatnimi czasy zostało sprowadzonych z polecenia skauta do Wisły poza szrotem Kapki dwa lata temu.
Błąd. Siatka skautów jest zawsze dobra. Wolski nie trafiał do Legii za miliony. Boguski do nas też nie trafiał za miliony. Trzeba szukać w tych niższych ligach. Dlatego bym chciał żebyśmy wypróbowali tego Gajosa.

Co sądzicie o tym wypożyczaniu młodych zdolnych graczy z rezerw większych klubów? Nawet bez opcji transferu definitywnego.
Odpowiedz cytując