Wyświetl pojedynczy post
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2012, 19:13
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post

Wiesz co mysle? Mysle ze Zyro i Wolski daja czesto duzo jakosci tej Legii. Nie w kazdym meczu, ale w wielu. Mysle tez ze beda dawali jej coraz wiecej i coraz czesciej tej jakosci, az w koncu wyjada, a Legia przytuli przynajmniej 4-5 mln euro (za dwoch). To mysle.

A dlaczego ty, do twoich wlasnych rad, sam sie nie odnosisz?
A ja myślę, że trzeba było wyłożyć dwa lata temu za tych 2 chłopaków 500 tys. euro i byśmy mieli dwa talenty, sprzedawalibyśmy ich teraz za te twoje 5 mln euro ... tak samo jak teraz jest z młodym Stępińskim - chłopaka szkolić nie trzeba od 6 roku życia, a wiadomym jest, że będzie chłopak grał przynajmniej na poziomie Ekstraklasy, jak nie lepiej. Koszt zakupu takiego diamentu jak Żyro, Wolski mniejszy niż wyszkolenie Młodych Wilków . Nie mieliśmy akademii a Patryk Małecki nam wyrósł (chociaż to zły przykład), bracia Brożkowie również, bracia Mak również i co ? Nie ma talentów w Wiśle ? Są, były i będą, a cała ta "akademia" to drogie szkolenie młodych piłkarzy, no chyba że będziemy szkolić bogate dzieci za 100 zł miesięcznie, no ale nie wiem czy to przyniosłoby odpowiednie skutki.

Ja jestem za akademią ale porządną i nie przy R22, gdzie powinny być 3 (2 zwykłe + 1 sztuczne) boiska dla I drużyny i ME. Jest na to miejsce przypominam!
---
A tak w ogóle to jak wygląda sytuacja ze Stanem Valckx-em Klub planuje jakąś konferencje na zakończenie sezonu, tak aby omówić jak wygląda nasza nowa polityka transferowa/ organizacyjna Mam nadzieje, że Stan Valckx zostanie i da się namówić na kontrakt 1+1 w przypadku awansu do el. LM. Chociaż nie zagrało wszystko w jego transferach to nadal uważam, że ten chłopak to organizacyjny ideał, który nadaje się do prowadzenia rozmów, jeżdżenia, nadzorowania scout-ów. A tak po za tym to ile nam scout-ów zostało ? Marcin Kuźba, Maciej Żurawski, Zdzisław Kapka i
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 09.05.2012 o godz. 19:23.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując