|
Przykre dla Wisły podsumowanie sezonu na Weszło. Oczywiście nie trzeba się z tym zestawieniem zgadzać ale oprócz braku Pareiki w najlepszej szóstce bramkarzy sezonu to niestety z resztą trudno się nie zgodzić.
Nagrody dla najgorszych piłkarzy i największych rozczarowań zdobyli:
Kew Jaliens - 1. miejsce wśród najgorszych środkowych obrońców
Michael Lamey - 1. miejsce wśród najgorszych bocznych obrońców
Junior Diaz - 9. miejsce wśród najgorszych bocznych obrońców
Jak dla mnie zdecydowanie brakuje tu Paljicia, który był jeszcze słabszy od Diaza.
Dalsze nagrody:
Gervasio Nunez - 2. miejsce wśród najgorszych defensywnych pomocników.
Jak dla mnie brakuje na tej liście Wilka, który w żadnym momencie sezonu nie udźwignął liderowania zespołowi. Ambitny ale piłkarsko bardzo, bardzo słaby... Został kapitanem z przypadku (brak Sobola oraz brak Polaków w składzie) i zrobiono z niego medialną krzyżówkę Sobolewskiego z Szymkowiakiem. Niestet Czarek do pięt nie dorasta ani jednemu ani drugiemu. Równie dobrze można dać opaskę Czekajowi i wmawiać kibicom, że to nowy Głowacki.
Na liście ofensywnych pomocników mamy:
Łukasza Garugułę - 5. miejsce wśród najgorszych
Maora Meliksona - 13. miejsce wśród najgorszych.
Boczni pomocnicy. Prawdziwy wysyp nagród. Aż trzech Wiślaków w pierwszej czwórce wśród najgorszych w sezonie.
Patryk Małecki - 1. miejsce wśród najgorszych skrzydłowych sezonu
Andraż Kirm - 2. miejsce wśród najgorszych skrzydłowych sezonu
Nacho Novo
Ivica Iliev - 4. miejsce wśród najgorszych skrzydłowych sezonu
To, że Iliev pod koniec sezonu czyli w meczach o pietruszkę coś pokazał nie zmieni mojej opinii, że jest największym niewypałem transferowym ostatniego sezonu.
Wśród napastników Wiślacy nie załapali się na wyróżnienia. Chociaż Boguski jest wymieniony wśród pomocników no ale nie znęcajmy się nad przewlekle chorymi.
Obraz przykry a i ciężko być optymistą, że w przyszłym sezonie uda się zająć równie wysokie miejsce co 7. Mając najgorszych piłkarzy w lidze na kilku swoich pozycjach to 7. miejsce jest ponad stan.
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.05.2012 o godz. 09:43.
|