mówmy o transferach realnych, a nie Mila czy Mierzejewski.
Według mnie Ci piłkarze są do kupna:
Celeban- odchodzi ze Śląska, będzie miał oferty z Turcji i Niemiec, ale można z nimi rywalizować, jak nie będą konkretne.
Głowacki- wiadomo, doświadczenie, zasmakował gry w LM, myślę że będzie z niego taki Żewłakow jak jest w Legii, solidny, z bardzo małą ilością błędów.
Dudu- doby, obrońca ofensywny, a taki jest nam przydatny, nie drogi.
Kupisz- zabezpieczanie prawej lub lewej strony, przy słabej formie Ilieva i Małeckiego.
Pawłowski- tak jak wyżej, ostatnio zdobył 4 bramki z Polonią i trochę wartość mu podskoczyła, ale jest do wyciągnięcia.
Skorupski- bramkarz Górnika, według mnie najlepszy w polskiej lidze, naprawdę solidny konkurent dla Pareiki, chłopak ma 21lat i może stać się kluczową postacią w zespole.
Mariusz Magiera- gdzieś czytałem, że Wisła jest nim zainteresowana, nie zwróciłem wcześniej na niego uwagi, ale Górnik w tej rundzie grał solidną piłkę, sprawdziłem składy, to w większości meczów grał w podstawowym składzie,aa... i jest lewym obrońcą, hm... zobaczymy.
Paweł Brożek- jeśli rozwiąże kontrakt w Trabzonie będzie dla nas wzmocnieniem, każdy go zna, nie trzeba o nim dużo pisać.
Piotr Brożek- chłopak nie łapał się do składy Wisły przed pójściem do Trabzonu, więc teraz myślę tym bardziej, nie pamiętam kiedy ostatni raz zagrał w barwach tureckiej drużyny. Według mnie, minus tej listy.
Oczywiście, nie na wszystkich Wisła ma kasę, piszę tylko o potencjalnej liście wyróżniających się piłkarzy w polskiej lidze( +byli Wiślacy) na których klub powinien zwrócić uwagę, ale i tak moje zdanie się nie liczy tylko "łysego".
Myślę, ze Wisła powinna sprowadzić 4-5 zawodników z tej listy, a znając życie dojdzie tylko Głowa, Brożki i przeciętni ligowcy, którzy nic nie wniosą do zespołu, ale będą Polakami i wszyscy będą chcieli żeby grali, zamiast Kirma czy Bunozy (chociaż zamiast nich też chciałbym żeby grali akurat Polacy

)