Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2012, 21:54
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Hmm koledzy wyżej dobrze prawią , natomiast jedyne co jeszcze na plus rzuciło w tym sezonie , to fakt że W KOŃCU mamy szansę na regularną grę wychowanków , nawet w I składzie

Czekaj i Uryga , przyszłość Wisły . W Bruda przestałem wierzyć, ale niech w klubie sami się dobrze zastanowią czy warto go u nas trzymać . Do tego solidna ( o ile nie nawet dobra ) gra Chrapka , Nalepy i Burligi na wypożyczeniach . A i nawet Rojewski ,świeży chłopak w młodej Wiśle pokazał że i 3-minutowa szansa dla młodego zawodnika może zmienić wiele . Chłopak ma warunki i nie jest skażony naszą dość kiepską ( lekko ujmując ) Wiślacką szkołą trenerską, więc niech trenuje i pokaże ze warto go wziąć na obóz i do I drużyny na stałe .

Przegranych sezonu jest tyle że ... szkoda gadać . Praktycznie prócz Wilka i wspomnianych młodych . Wszyscy cofnęli się w rozwoju .
Rojewski do Wisły jest tylko wypożyczony jeżeli mnie pamięć nie myli. Z kolei Ruch Chorzów ma opcję pierwokupu Burligi. Jeżeli chodzi o Chrapka to wczoraj zanotował asystę po rzucie rożnym, dużo faulował, ale bez rewelacji. Nalepy nie widziałem. Z kolei Skołorzyński ostatnio gra w Niecieczy.

Z drugiej strony utarło się, że Probierz daje szanse młodzieży. Tak, daje im posiedzieć na ławce. Młodym dajemy grać dopiero gdy już nie ma kogo wpuścić. Tak było w przypadku debiutu Urygi i tak było dziś. Tak naprawdę to dał 2-3 szansy "młodemu" Brudowi i dalej stawiał na Czekaja. To jest to jego stawianie na młodzież. Chociaż poprzedni trenerzy nawet na ławce nie trzymali młodszych zawodników.
Odpowiedz cytując