|
Ja właśnie nie rozumiem tego uwielbienia w stronę Sobolewskiego - typowy walczak, co do aspektów piłkarskich trudno o w tej chwili o pozytywną ocenę - ja mam w pamięci jego kretyńskie faule po których osłabiał zespół. Żle się ustawia na boisku, ma masę strat i niecelnych podań. Jeżeli chcemy budować coś nowego taki zawodnik jak Sobolewski musi odejść. Tak samo jak trudno zrozumieć dla mnie powroty Głowackiego czy Brożka przynajmniej medialne. Opieranie na zawodnikach przegranych nie ma sensu - do walki w Ekstraklasie trzeba poszukać młodszych ambitniejszych nie wypalonych. Umówmy się z wyżej wymienionymi i tak na LM bylibyśmy za słabi.
Nie wiem ale po wstępnych decyzjach Bednarza twierdzę, że wcale nie ma pomysłu na nowy projekt budowy drużyny od co odgrzewane kotlety. Tym na pewno nie przyciągnie na stadion przy Reymonta kibiców z kasą ani potencjalnych sponsorów. W tej grupie odsuniętych zawodników po meczu z Górnikiem spokojnie powinno się znaleźć miejsce dla większości "gwiazdeczek" obecnej drużyny na Czele z Brudem, Wilkiem etc... przecież Ci goście grają w piłkę na poziomie 1 ligi ba Wilk nie miałby a tym bardziej Brud miejsca w podstawowej jedenastce nawet w ŁKS-ie.
|