Wyświetl pojedynczy post
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2012, 13:14
Bednarz na tej konferencji odnośnie długów Wisły, mówił, że są pewne wolne środki na transfery. Pewnie chodziło o ten 1 mln euro, o którym tu często wspominacie. Przy dodatkowej sprzedaży Kirma za takie pieniądze można ściągnąć dwóch solidnych skrzydłowych - Kupisz, Pawłowski. Marzą mi się czasy kiedy nasza gra opiera się głównie na skrzydłowych. Dodatkowo przy sprzedaży Meliksona za jakieś 2 mln euro (nie wierzę, że ktoś da 3) i fakcie, że Cupiał na okienku transferowym też musi zarobić (powiedzmy 1.5 mln euro z kwoty za Melexa), można by spokojnie ściągnąć braci Brożków z Trabzonu (500 tys. euro) oraz zakontraktować Głowackiego i Pazdana. Wtedy zostałoby tylko poszukiwanie klasowego rozgrywającego, może próba wypożyczenia Radka Majewskiego z Nottingham Forrest. Aha, zapomniałem o sprzedaży Chaveza (jeśli to prawda z tym zapisem w kontrakcie) i ewentualnych przychodach z tego transferu. Nie wiem co z Jaliensem...

+ Kupisz, Pawłowski, Paweł Brożek, Piotr Brożek, Głowacki, (Duda Paraiba?) Pazdan, Majewski, Jirsak

- Kirm, Melikson, Paljić, Lamey, Chavez, Nunez, Diaz, Biton

Wtedy nasza kadra wyglądałaby tak:
Pareiko, Jovanić - Jovanović, Burliga ; Czekaj, Głowacki, Pazdan, Bunoza, Uryga, (Jaliens?) ; Piotr Brożek, (Arian? Dudu?) - Małecki, Iliev ; Wilk, Sobolewski, Pazdan, Garguła, Brud, Majewski ; Pawłowski, Kupisz - Genkov, Brożek, Boguski, Szewczyk

Trzeba pamiętać, że nie gramy w pucharach i ta kadra nie musi być taka szeroka, bo kontuzje będą występowały zdecydowanie rzadziej.
Odpowiedz cytując