|
Błagam, oglądam mecze Jagi dość regularnie i stwierdzam, że trzeba mieć coś nie tak z głową by stawiać Makuszewskiego wyżej niż Kupisza. Kupisz ma zdecydowanie większy potencjał i najwyższa pora by w końcu ruszył się z Jagi jak chce grać lepiej. Natomiast Makuszewski to typowy grajek jednej rundy (nawet nie całej). Przypomina mi się taki mecz młodzieżówki u-21 w Polsce z Hiszpanami przegrany bodaj 0-1. Murowaliśmy sie 11 zawodnikami i tylko jedyny Kupisz potrafił wziąść piłkę z całej drużyny i przejść połowę mijając jakiegoś zawodnika reszta miała mniejwięcej tak przyjęcie i strata, ewentualnie przyjęcie i wybicie. Kupisz ma szybkość dynamikę, ale jak i na Polskie standarty nawet nie najgorszy drybling. Ja jestem przekonany że jak wokół siebie będzie miał lepszych zawodników niż ma w Jadze to będzie lepiej grał. Z tym że teraz kwestia czy to jest wzmocnienie czy zastępstwo dla Meliksona. Jeśli to drugie to jednak na minus, jeśli on ma grać z Meliksonem to zdecydowanie wzmocnienie gdyż jest dużo lepszy od Małeckiego i Kirma.
|