POtey napisał(a):

|
Jeżeli mamy się opierać na piłkarzach bardziej siłowych niż kreatywnych i zdolnych do gry kombinacyjnej, to Wisła nie będzie walczyć o czołowe cele w lidze.
|
Łatwo mówić, ale powinniśmy iść śladami Borussii Dortmund, która niewielkim kosztem w porównaniu do Bayernu zbudowała solidny skład na lata. Jakie wymagania stawiał Klopp przed zawodnikami z formacji ofensywnych: przebojowość, SZYBKOŚĆ, ciąg na bramkę, młody wiek. Szybkość - słowo klucz, którego nam brakuje. U nas w pomocy grają Kirm, Jirsak, Garguła, żaden z nich nie jest w stanie minąć piłkarza rywali po czym celnie dośrodkować, choć technicznie nie są najgorsi i lepszych pod tym względem w naszej marnej lidze nie wyciągniemy.
Kamil Kosowski jak przychodził do nas, poza długimi susłami nie miał zbyt wiele atutów, a przypomnę pamiętny mecz z Barceloną i problemy jakie mieli z nim gracze z Hiszpanii, gdy co chwila się im urywał. Jego doskonałe rogale w pełnym biegu przyszły z czasem. Do dziś utkwiło mi zdanie jakie wypowiedział na temat tego czy nie za daleko sobie wypuszcza piłkę: "
Nie wiem, jak Ty, ale ja ją dogonię." .
Dlatego jestem przeciwnikiem ściągania Pawłowskiego, to taki Łobodziński w wersji delux. Nie tędy droga.