Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2012, 10:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
No tylko że Benisz pewnie chciałby ponad 500 tyś € rocznego kontraktu.Już pewnie prędzej kogoś z rezerw Werderu dałoby sie sprowadzic,tak jak Palijcia z rezerw Kaiserslautern
500 tysięcy za Kupisza? Haha, a Kirma i Genkova pewnie wyceniają na 1 mln euro! Jeżeli podawane informacje są prawdziwe to należałoby zapłacić te 800 tysięcy. Kupisz tyle jest wart. Zresztą mówiono, że Jagiellonia żądała za niego zimą 1 mln euro, więc dlaczego teraz miałaby mniej. To jeden z lepiej rokujących młodych polskich piłkarzy z zespołu, z którego jeszcze można kogoś wyciągnąć. Chociaż ten artykuł pewnie jest tylko plotką. Osobiście uważam, że Jagiellonia za Kupisza mogłaby wziąć 1 mln euro.

Po wczorajszym meczu naszej młodej reprezentacji zwróciłem uwagę na 3 reprezentantów Polski i jednego Belgii. Z Pogorzelca Legia powinna będzie mieć pociechę, jak na swój wiek broni naprawdę świetnie! Jednak tutaj transfer jest niemożliwy. Podobnie w przypadku Linettiego z Lecha. Jednak większym talentem od zawodnika Lecha zdaje się być Mariusz Stępiński z Widzewa. To powinien być nasz cel transferowy w tym okienku. Jeszcze można go wyjąć, a chłopak naprawdę nieźle rokuje. Owszem, u nas nie miałby pewnego placu, jednak należy go kupić i natychmiast wypożyczyć do takiego Kolejarza Stróże. Pozostali zawodnicy naszej młodej reprezentacji moim zdaniem są przeciętni. Chociaż ten stoper z "2" fajnie wyprowadza piłkę, ale przyznam, że bardziej śledziłem piłkarzy pod kątem ofensywy, więc nie zwróciłem uwagę na walory defensywne, które są w przypadku obrońcy najważniejsze. Z kolei zawodnikiem w belgijskiej reprezentacji, który moim zdaniem najlepiej rokuje był bodaj Siebe Schrijvers. Jeżeli to on grał z "9". Bardzo fajnie prowadzi piłkę, coś ma, jednak pewnie nie do wyjęcia (gra w Genku).

Co do Boenischa 500 tys. euro kontraktu? Odpada z jednego powodu. Byłby to komin płacowy, w dodatku na taką pozycję jak lewa obrona. Ja bym się nie obraził jakbyśmy... ściągnęli np. Magierę z Zabrza. Po prostu solidny ligowiec, który w dodatku potrafi ładnie bić stałe fragmenty (takiego kogoś też nam brakuje). W międzyczasie szukać kogoś lepszego w innych ligach (w pucharach zagramy najwcześniej za rok). W Polsce ciężko znaleźć dobrego lewego obrońcę. Można by było zapytać o cenę Sadloka. Znając nasze realia to rywalizacja na lewej stronie Sadlok - Magiera nie byłaby takim złym rozwiązaniem na rozgrywki ligowe. Na europejskie puchary to może być jednak trochę za mało.

ciacho napisał(a):Wyświetl post
600 tys. euro? Hahahah...zabawni jesteście. Możecie przypomnieć jaki był nasz najwyższy gotówkowy transfer? Czyżby 700 tys za Jirsaka? I nagle kiedy klub bębni na lewo i prawo, że idą oszczędności, kryzys jakiego jeszcze w tym klubie nie było, ma wywalić od ręki 600 tys. No po prostu macie poczucie humoru.
Zależy ile wezmą za Maora. Od biedy Kupisz może grać jako ofensywny pomocnik.
Odpowiedz cytując