AYALA napisał(a):

|
No tylko że Benisz pewnie chciałby ponad 500 tyś € rocznego kontraktu.Już pewnie prędzej kogoś z rezerw Werderu dałoby sie sprowadzic,tak jak Palijcia z rezerw Kaiserslautern
|
500 tysięcy za Kupisza? Haha, a Kirma i Genkova pewnie wyceniają na 1 mln euro! Jeżeli podawane informacje są prawdziwe to należałoby zapłacić te 800 tysięcy. Kupisz tyle jest wart. Zresztą mówiono, że Jagiellonia żądała za niego zimą 1 mln euro, więc dlaczego teraz miałaby mniej. To jeden z lepiej rokujących młodych polskich piłkarzy z zespołu, z którego jeszcze można kogoś wyciągnąć. Chociaż ten artykuł pewnie jest tylko plotką. Osobiście uważam, że Jagiellonia za Kupisza mogłaby wziąć 1 mln euro.
Po wczorajszym meczu naszej młodej reprezentacji zwróciłem uwagę na 3 reprezentantów Polski i jednego Belgii. Z Pogorzelca Legia powinna będzie mieć pociechę, jak na swój wiek broni naprawdę świetnie! Jednak tutaj transfer jest niemożliwy. Podobnie w przypadku Linettiego z Lecha. Jednak większym talentem od zawodnika Lecha zdaje się być Mariusz Stępiński z Widzewa. To powinien być nasz cel transferowy w tym okienku. Jeszcze można go wyjąć, a chłopak naprawdę nieźle rokuje. Owszem, u nas nie miałby pewnego placu, jednak należy go kupić i natychmiast wypożyczyć do takiego Kolejarza Stróże. Pozostali zawodnicy naszej młodej reprezentacji moim zdaniem są przeciętni. Chociaż ten stoper z "2" fajnie wyprowadza piłkę, ale przyznam, że bardziej śledziłem piłkarzy pod kątem ofensywy, więc nie zwróciłem uwagę na walory defensywne, które są w przypadku obrońcy najważniejsze. Z kolei zawodnikiem w belgijskiej reprezentacji, który moim zdaniem najlepiej rokuje był bodaj Siebe Schrijvers. Jeżeli to on grał z "9". Bardzo fajnie prowadzi piłkę, coś ma, jednak pewnie nie do wyjęcia (gra w Genku).
Co do Boenischa 500 tys. euro kontraktu? Odpada z jednego powodu. Byłby to komin płacowy, w dodatku na taką pozycję jak lewa obrona. Ja bym się nie obraził jakbyśmy... ściągnęli np. Magierę z Zabrza. Po prostu solidny ligowiec, który w dodatku potrafi ładnie bić stałe fragmenty (takiego kogoś też nam brakuje). W międzyczasie szukać kogoś lepszego w innych ligach (w pucharach zagramy najwcześniej za rok). W Polsce ciężko znaleźć dobrego lewego obrońcę. Można by było zapytać o cenę Sadloka. Znając nasze realia to rywalizacja na lewej stronie Sadlok - Magiera nie byłaby takim złym rozwiązaniem na rozgrywki ligowe. Na europejskie puchary to może być jednak trochę za mało.
ciacho napisał(a):

|
600 tys. euro? Hahahah...zabawni jesteście. Możecie przypomnieć jaki był nasz najwyższy gotówkowy transfer? Czyżby 700 tys za Jirsaka? I nagle kiedy klub bębni na lewo i prawo, że idą oszczędności, kryzys jakiego jeszcze w tym klubie nie było, ma wywalić od ręki 600 tys. No po prostu macie poczucie humoru.
|
Zależy ile wezmą za Maora. Od biedy Kupisz może grać jako ofensywny pomocnik.