Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2012, 08:25
Powracając jeszcze do meczu z Górnikiem , to zastanawia mnie jedno: jaki sens w meczu o "pietruszkę" ma wystawianie przez Probierza piłkarzy którzy zwiną się po sezonie lub też nie rokują na przyszłość. W szczeglności chodzi mi tu o Jaliensa, Lameya, Jirsaka, Paljicia (kosztowni i zawodni), Bitona (i tak odchodzi po sezonie) czy też Bruda (23 letni "talent"), który już dawno powinien zostać odsiany z zespołu ME. Jeżeli nie w takim meczu, to kiedy mają sobie pograć Szewczyk, Uryga czy Pułka ? Wpuszczenie 2,3 takich piłkarzy w pierwszym składzie lub jako pierwsza zmiana niczym już nie grozi, a przynajmniej umożliwi sprawdzenie "w boju" na którego z tych piłkarzy można liczyć w kolejnym sezonie + pokaże reszcie młodych piłkarzy że warto się starać.
Podobnie było w meczu z Podbeskidziem - w końcówce przy bezpiecznym wyniku 3:1 Probierz wpuszcza na boisko 31 letniego Gargułę, 36 letniego Sobola i 34 letniego obrońcę Jaliensa. Jaki to ma sens to chyba wie tylko sam trener.

PS. Dzisiejsza decyzja Probierza słuszna, chociaż mógł sobie odpuścić tych 4 "muszkieterów" już dużo wcześniej.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując