Wyświetl pojedynczy post
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2012, 20:47
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o szkodę dla naszych interesów wschodnich: równie dobrze można argumentować że stratę przyniesie wspieranie w tej sprawie Janukowycza. A prawda jest taka że z prawdopodobieństwem 99% wystąpienie JK będzie to dla naszych interesów zupełnie obojętne.
Jeśli chodzi o efekt sondażowy: zobaczymy. Donio ewidentnie próbował uderzyć w nutę o której piszesz ale popatrz: w dwie godziny później został "przykryty" przez informację że do bojkotu chcą przyłączyć sie też Komisarze europejscy. Mam wrażenie że ciężko mu będzie strzelać z tego pistoletu jeśli w tej sprawie trend w Europie będzie taki jak do tej pory. Bez dwóch zdań Donio widzi Euro jako swoja oststnia szansę na odbicie się w sondażach. Jeśli turniej skończy sie klapą (czy to w sensie sportowym, organizacyjnym czy politycznym) to bez dwóch zdań odbije się to również na notowaniach PO. I stąd chyba wynikają te przepychanki wokół imprezy.
Oczywiście, że to co gada dziś Kaczyński nie ma najmniejszego wpływu na nasze interesy. Chodziło mi o to, że nawołuje do czegoś, co, w mojej opinii, jest wbrew naszym interesom.

Co do efektu sondażowego - zobaczymy, może i masz rację. Nie zmienia to jednak w żaden sposób mojej opinii o bezsensowności bojkotu.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!