Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2012, 12:00
Cywka odchodzi teraz ze swojego klubu, Janocie bodaj kończy się kontrakt. Nie wiem jak grają, mogę bazować się jedynie w tym wypadku tylko sygnałami z 90minut.pl i statystykach ich występów. Od takiej oceny są u nas Żurawski i Kuźba. Mam nadzieję, że skuteczność będą mieli podobną jak za dawnych lat gry w Wiśle ; ). Warto żeby ktoś z nich chociaż raz ich obejrzał. Być może byliby w naszej obecnej sytuacji wzmocnieniem, być może tylko solidnymi rezerwowymi, a być może są za słabi. Jednak ciekaw czy u nas w ogóle ktoś się nimi interesował.

Tak samo można spróbować wypożyczyć Sobiecha na ten sezon. Fajnie byłoby ściągnąć Tomka Kupisza z Jagiellonii. Można byłoby zimą wysłać zapytanie do Śląska o Milę. Wtedy zostanie mu pół roku kontraktu. Pewnie wielu się nie zgodzi, ale uważam, że można byłoby też pomyśleć o kimś z dwójki Zieńczuk - Kosowski. Taki doświadczony, znający wiślackie realia, piłkarz by nam się przydał. Ciekaw jestem też ceny za Kaźmierczaka. To mógłby być następca Radka Sobolewskiego.

Niestety jesteśmy w takiej sytuacji żeby ściągnąć młodego zdolnego piłkarza to musimy go wypatrzeć już po kilku dobrych meczach, wykorzystać sytuację w klubie lub kończący się kontrakt. Warto byłoby, więc chociaż zaproponować kontrakt młodemu Teodorczykowi oraz Rakowskiemu. Wysłać do Polonii zapytanie o cenę Wszołka - ew. zaproponować procenty dla JW. Zapytać Zagłębie o cenę Woźniaka, GKS o cenę Mateusza Maka, Górnik o cenę Olkowskiego i Milika. Niech będzie takich 8-10 piłkarzy w wieku 18-22 lata w naszej kadrze. To nie jest dużo. 15 piłkarzy w wieku 24+, 8 piłkarzy w wieku 18-22 i kilku wychowanków.
Odpowiedz cytując