Wyświetl pojedynczy post
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2012, 10:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
pokaz mi info w którym Lucas informuje o przejsciu do PSV ? z tego co przekazywal Cleber mediom , jego syn pragnie zostac w Wisle i w 2-3 lata zadebiutowac w I druzynie. Teraz tylko pilka po stronie Wisly czy utwierdza go w przekonaniu ze warto zostac w Wisle.
żadnego pewnego infa nie ma, ktoś na forum pisał że Lucas przechodzi do Holandi po zakończeniu sezonu a w jakimś artykule czytałem, że czekają tylko do 30 maja, żeby młody Guedes skończył 16 lat i mógł podpisać umowę.

PS. kiedy Cleber mówił że jego syn chce zostać w Wiśle bo ja czytałem tylko pieprzenie o pomocy w podjęciu trudnej decyzji i analizowaniu wszystkich za i przeciw

Cytat:
A co do bazy ona musi być!!!
Legia ją ma i dlatego teraz Wolski i Żyro są w kadrze na euro. Może kilku wiślaków w młodym wieku wyjedzie do innego klubu, ale większość zostanie i będzie z czego wybierać.
Gdyby Cupiał zainwestował w bazę gdy przyszedł do Wisły, to teraz co roku gralibyśmy w LM i zdobywali mistrzostwa wychowankami, a nie Kirmami, czy Nuniezami.
Oczywiście że musi bo to zakrawa na kpinę żeby najlepszy klub w Polsce miał tylko jedno boisko treningowe. Daleki byłbym jednak od mitologizowania bazy treningowej. Stwierdzenie że grali byśmy wychowankami w LM to niesmaczny żart. Wszyscy zapatrzeni w wielką Barcelone i jej La Masie zapominają że my nie mamy takich pieniędzy jak Barca a utrzymanie bazy, akademii, internatów i trenerów kosztuje krocie( w przypadku PSV gdzieś słyszałem o 4 mln euro rocznie ale pewny nie jestem) więc co najwyżej wychowali byśmy sobie kilku dobrych piłkarzy. Nie można traktować bazy treningowej i akademii jako leku na całe zło które jest w Wiśle
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 03.05.2012 o godz. 10:14.

Odpowiedz cytując