wwf napisał(a):

Ja to wszystko kiedyś podsumowałem w ten sposób;
-Solorz pyta kiedy nakłady na Sląska zaczną mi się zwracać
-ITI pyta kiedy będziemy zarabiać
-Cupiał mówi , kiedy mi się to będzie opłcać
-Cacek chce zarabiać
-Filipak mówi wprost, lepiej zainwestowac w Niemczech bo tam przynajmnie będzie to reklama, w polsce nie zarobie
-Wojciechowski, muszę wejść do LM żeby zarabiać.
No i mamy to co mamy.
Za komuny nikt nie pytał czy Hucie Sendzimira opłacało się utrzymywać 20 sekcji w Hutniku Kraków. Byli Bokserzy, Piłka ręczna, pływacy, siatkarze i siatkarki, koszykarze, piłka nożna , nawet szachy. I to wszystko było podpięte pod zakład który zatrudniał pół Krakowa.
No i jakoś się wszystko opłacało.
Były medale na olimpiadach, było 3 miejsce na Mistrzostwach Świata w Piłce nożnej.
|
Tak, za komuny to się wszystko opłacało.
Kto ci wciska takie demagogie do głowy? Za komuny to działało jako część maszynki propagandowej. Obok cenzora, stał Andrzej Iwan, stał Henryk Kasperczak, stał Adam Nawałka i budowali potęgę komunizmu. Żeby móc potem wmawiać ludziom: system wykształcił wspaniałych sportowców! Prości synowie komunizmu pokonali zgniłych kapitalistów, zarabiających miliony marek!
Teraz w ramach riposty możesz mi napisać, że za komuny Huta działała pełną parą, produkowała setki tysięcy ton stali rocznie, zatrudniała 1/3 Krakowa, a Polska była światową potęgą stalową, i jakoś się opłacało. Co z tego, że cała ta stal szła na zmarnowanie, ważny był sam fakt produkcji.
westersyl napisał(a):

Oferta na 1,2 mln euro za Meliksona to śmiech na sali. Przypomina, że jeszcze pewnie z 15% albo i więcej idzie dla Ber Shevy bo oni dosyć mocno o te procenty walczyli także musi być ich sporo.
W tym sezonie naszą grę było ciężko oglądać aż strach pomyśleć jak będzie to wyglądało bez najlepszego zawodnika, jaka będzie frekwencja na stadionie po przebudowie drużyny przez Bednarza. Też jestem zwolennikiem że każdy zawodnik jest na sprzedaż ale za dobre pieniądze i najpierw dogaduję się następce. My mamy już teraz zbyt duży deficyt zawodników aby jeszcze kogoś sprzedawać.
Przypomnę, że Bednarz nie potrafił przez 2 lata ściągnąć środkowego napastnika oraz klasycznej 10, nie sprostał w zdanym wypadku płaczom trenera Macieja Skorży który przez swój pobyt w w Wiśle udzielił setki wywiadów jak to potrzebny jest środkowy napastnik oraz rozgrywający.
Co do przejścia Maora do Standardu to jeśli już miałbym iść zarabiać pieniądze to starałabym się pójść do Rosji, Ukrainy, gdziekolwiek gdzie mi dobrze zapłacą, a nie do ligi która jest podobna do polskiej. Uważam Maora za piłkarza który mógłby sobie dać radę w najsilniejszych ligach świata.
|
W Legii Maciuś też płakał, to mu kupili, tych co sam chciał. I co? I gdzie gra Mezenga, Blanco, albo Hubnik?
Nie wspominając o tym, że ty już chyba uznałeś, że Meliksona sprzedali za te 1,2 miliona, kiedy trzy dni wcześniej Bednarz mówi wprost "3 miliony dla Wisły, i niech idzie w ....u, sprzedam go nawet do Tadżykistanu".
---
Niektórzy tutaj naprawdę powinni odpocząć od internetu i snucia tych swoich apokaliptycznych wizji. Do pracy pójdźcie, pouczcie się, albo przynajmniej się schlejcie w trupa.