Wyświetl pojedynczy post
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2012, 00:13
Piech i Sobiech maja obaj przecietne statystyki jak na napastnikow, jednak Piech jest dobrze wyszkolony technicznie i potrafi sobie sam kreowac sytuacje bramkowe. Sobiech pod wzgledem technicznym jest bardzo przecietny, jego atuty to asertywnosc i czesto jest dobrze ustawiony. Dla mnie Piech jest lepszy.

Makuszewski to bardzo dynamiczny skrzydlowy, dobrze wyszkolony technicznie, potrafi wygrywac pojedynki jeden na jeden i ma dobre wrzutki. Sadze, ze to mniej wiecej ten sam poziom co Blaszczykowski, Grosicki czy Rybus, a to ze dopiero od niedawna gra w Ekstraklasie dla mnie nie ma znaczenia. Jest wiele przykladow, gdzie zupelnie nie znani zawodnicy z np. rezerwach zostali wrzuconi na gleboka wode i sobie poradzili (np. Thomas Müller czy Holger Badstuber kilka tygodni po debiucie w pierwszej Bundeslidze juz grali w LM). Moim zdaniem Makuszewski powinnien dostac szanse zamiast Kucharczyka, ktory jest dla mnie bardzo slabym pilkarzem!

Madera tworzyl w Widzewie jedna z najlepszych obronow w Ekstraklasie i jest lepszym obronca niz np. Kaminski, Modelski natomiast sobie w Belchatowie bardzo dobrze radzi, wygrywa wiele pojedynkow defensywnych i sie czesto wlacza do akcji ofensywnych. Dla mnie: Modelski > Wojtkowski.

Prawda, ze Majewski czesto grzeje lawe w Notthingham, ale pod wzgledem technicznym jest to najlepszy Polski pilkarz od dawna, ma bardzo dobry przeglad pola i jest pod wzgledem pilkarskim bardzo "inteligentny". Sami kibice Forest krytykuja trenera Forest czemu on nie gra wiecej.
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 03.05.2012 o godz. 00:24.
Odpowiedz cytując