KOALIK napisał(a):

|
Kadra w większości jest odpowiednia, ale oczywiście są pewne dziwne decyzje. Czemu w kadrze znaleźli się nie mówiący w Naszym języku, sprzedawczycy z innych krajów - Perquis, Boenisch, Obraniak i Polanski? Co robi rezerwowy z drugiej ligi niemieckiej - Matuszczyk? Oprócz nich dziwi obecność takich zawodników jak: Fabiański, Wojtkowiak, Sobiech, Jodłowiec, Mierzejewski, Kucharczyk i Brożek.
|
Mierzejewski? Gra w drużynie vice-mistrza Turcji, zaliczył tam osiem asyst, grał w kratkę (pod względem poziomu i regularności) ale rozegrał tam ponad 30 spotkań w trakcie sezonu, w mniejszym czy większym wymiarze czasowym. Grosicki może i gra więcej, ale gra w słabszym klubie. Brożek to piłkarz o klasę lepszy piłkarsko od Piecha.
KOALIK napisał(a):

|
Brakuje dwóch z trzech najlepszych bramkarzy
|
Kwestia subiektywna. Trudno powiedzieć, czy pierwszy bramkarz PSV Eindhoven jest gorszy, czy lepszy od Kuszczaka.
GaoFeng napisał(a):

|
Ja bym wzial takich zawodnikow jak Piech, Makuszewski, Madera, Modelski czy tez Boruc, Majewski i Peszko zamiast niektorych, ale nie dziwi mnie przy takim trenerze. Dziwne tez, ze wszyscy "z zagranicy" (Boenisch, Perquis, etc.) znalezli sie w kadrze.
|
Makuszewski to 22-letni gość z ligowego średniaka, który ma na koncie raptem 3 gole i 2 asysty. Żeby znaleźć się w kadrze musiałby wyeliminować kogoś z grona Błaszczykowski, Grosicki, Rybus, Mierzejewski, bo to jego pozycja. Makuszewski to taki Kucharczyk, z tym że starszy, mniej doświadczony i dużo krócej grający na przyzwoitym poziomie, bo jakieś kilka tygodnii. Madera czy Modelski na razie nawet nie otarli się o seniorski futbol na jakimkolwiek niezłym poziomie, choćby w LE - piłkarze ciekawi, ale póki co na naszą ligę. Czystym strzałem byłoby powołanie tego typu kandydatów. Majewski strzelił hattricka i już się zrobił szum, podczas gdy oprócz tego meczu długo grzał ławkę w drużynie walczącej o pozostanie w Championship, poza tym meczem miał zaledwie 3 bramki i asystę w ciągu całego sezonu, co jest słabiutkim wynikiem, jak na ofensywnego pomocnika. Peszko miał bardzo udaną jesień i fatalną wiosnę w Bundeslidze. A w miejsce Boruca jest Szczęsny, więc straty tutaj nie widzę.