Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2012, 23:18
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
No to smiej sie. Co to jest w ogole za dziecinny i glupi zwyczaj sie smiac z ludzi, ktorzi maja inne zdanie? Dla mnie jest to tylko dowod, ze tacy ludzie nie potrafia argumentowac i akceptowac zdania innych, no to sie smieja. Coz...
Pierwsza sprawa, myślę że swoje zdanie wystarczająco dobrze argumentowałem. Druga sprawa, patrzę na statystyki blisko 27-letniego Piecha - pierwszy sezon: 12 meczów i 2 gole, drugi sezon: 26 meczów i 5 goli (w tym 3 w jednym meczu, oprócz tego 25 spotkań i...2 gole), trzeci sezon: 27 meczów i 10 goli. Aktualny sezon Piecha, to gole przeciwko kolejno: Bełchatów, Zagłębie, Widzew, Górnik, ŁKS, Śląsk, Jagiellonia, Podbeskidzie, Widzew, ŁKS. Mówimy o gościu, który tylko raz w życiu strzelił więcej, niż jednego gola w trakcie meczu na poziomie Ekstraklasy.

Sobiech natomiast miał jeden sezon, w którym strzelił zaledwie 2 gole w 19 spotkaniach, ale to był jego debiutancki sezon, kiedy był raptem 18-letnim młokosem. Potem w wieku 19 lat skończył sezon z 10 bramkami, a następnie rok później miał 9 goli i 8 asyst w 23 spotkaniach, po czym przeniósł się do reprezentanta Bundesligi w Europejskich Pucharach. Tam rywalizował z trzema napastnikami względnie bliskimi klasy Lewandowskiemu, czyli Ya Konanem, pierwszym napastnikiem Wybrzeża Kości Słoniowej, Diouf'em, pierwszym napastnikiem Senegalu i Abdellaoue, gwiazdą reprezentacji Norwegii, plus doświadczonym Schlaudraff'em, który grał raz jako cofnięty napastnik, a raz jako skrzydłowy. Sobiech mimo wielu drobnych kontuzji regularnie wchodził z ławki, raz uratował im remis, w lidze europejskiej w 6 meczach strzelił 2 gole i zaliczył 1 asystę.

Można się natomiast spierać co do obecności w kadrze Kucharczyka czy Matuszczyka, ale tutaj dla mnie kwestia jest jasna. To tak, jakby jeszcze pół roku stwierdzić, że Genkow jest słabszy od Aleksandra z Sandecji, bo nie gra za dużo i nie strzela wielu bramek, w odróżnieniu od tego drugiego.
Odpowiedz cytując