Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2012, 23:02
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
A ten znów wyskakuje z tą idiotyczną listą piłkarzy, którzy poza 1-2 wyjątkami nic wielkiego w piłce nie osiągnęli i nie osiągną. Te nazwiska doskonale obrazują jakościową słabość polskich piłkarzy i całej ligi. Tylko w bardzo chorym sportowo kraju taki Pawłowski czy Makowie mogą być stawiani jako rzekomy pozytywny przykład Dramat.
A co w tej liście jest idiotycznego? Tylko konkretnie kolego, bo "argument" o idiotyczności listy to jeszcze nie argument. Naprawdę.
Napiszę jeszcze raz. Na tej liście są piłkarze, którzy gdyby w swoim czasie trafili do Wisły a nie do innych klubów, byliby istotną wartością dodaną dla naszego klubu. Większość z nich była za darmo lub śmieszne pieniądze. Jeżeli oczekujesz że w naszym klubie powinni grać tylko piłkarze którzy osiągną w piłce coś "wielkiego", to nie masz zielonego pojęcia o futbolu i biznesie. Co osiągnął w piłce wielkiego taki Kosowski , Głowa czy Brożek? W zasadzie nic, ale ich potencjal wystarczył by być kluczowymi zawodnikami Wisły (w tym także w rozgrywkach pucharowych), a Wisła jeszcze zarobiła na ich sprzedaży. Jesteśmy Wisłą Kraków, nie Barceloną, a życie to nie FM.
Jeżeli wymienienii piłkarze obrazują słabość naszej ligi, to teraz czekam na Twoją listę piłkarzy zagranicznych którzy trafili ostatnio do ligi i zrobili galaktyczną różnicę. Najlepiej - za darmo lub za niewielkie pieniądze, tak jak Ci wymienieni przeze mnie. Wysil się intelektualnie, o ile potrafisz, i poprzyj swoje tezy argumentami, a nie pacholęcym " ."
PS. Widziałeś wogóle jak broni Pawłowski w Lechii? Ciekawe że chce go Udinese, natomiast dla wszelakiej maści mędrków z forum jest oznaką słabości ligi, a do Wisły się nie nadaje bo "nic nie osiągnął"

Willow napisał(a):Wyświetl post
Ja prosiłem o listę piłkarzy, którzy byliby realnym wzmocnieniem Wisły, a Ty mi wyjeżdżasz z Milkami, Makami, Pawłowskimi czy Kupiszami. No sorry, który z tych piłkarzy oprócz Lewego cokolwiek osiągnął?
Co rozumiesz przez "cokolwiek osiągnął"? Jeżeli chodzi o poziom reprezentacyjny i dobrą grę w pucharach to masz:
Robert Lewandowski
Adrian Mierzejewski
Sławomir Peszko
Janusz Gol
Michał Kucharczyk
Rybus
Borysiuk
Wolski

Myślę że jak najbardziej byliby wzmocnieniem Wisły. Pozostali mają szansę już wkrótce do nich doskoczyć. Dodatkowo - trafili do naszej ligi za darmo lub niewielkie pieniądze.

Willow napisał(a):Wyświetl post
Poza tym napisałem wyraźnie: szukać trzeba. A nóż widelec coś się trafi. Ale opierać na tym przyszłość?Niestety, słaby argument. Nie kupuję.
Podobnie jest z piłkarzami z zagranicy. Od święta trafi się Melikson czy Rudnievs. Ale opierać na tym przyszłość? Niestety, słaby argument. Również nie kupuję.
Więc może najlepiej powróćmy do złotego środka - szukajmy wszędzie, byle dobrych. Że zacytuję mądre zdanie z tego forum " powinniśmy rozpatrywać każdego z piłkarzy indywidualnie wedle jego umiejętności, przydatności do drużyny i woli walki, a nie narodowości. Pisanie, że Wisłe należy oprzeć tylko na Polakach lub tylko na cudzoziemcach jest bezpodstawne i pozbawione sensu."
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"