xanti1906 napisał(a):

Jak mówiłem, że Maor jest wart 1.5-2 mln euro to uważano, że nie doceniam jego klasy itp. Nie dziwi mnie taka oferta. Nie dziwi mnie też to, że zapytanie przychodzi z klubu belgijskiego, a nie niemieckiego, holenderskiego, czy portugalskiego.
Jednak mając taką ofertę warto sobie zadać pytanie "czy warto?". Nie, nie warto. Jest tyle wart, ale za tyle nam się nie opłaca go sprzedawać (niewielki zysk, a w końcu to lider drużyny!). Jak Melikson chce odejść to niech znajdzie kupca za minimum 2 mln euro. Mam nadzieję, że tak mu nasi włodarze przedstawili problem. Poza tym 1.2 mln euro to chyba nawet mniej niż suma za jaką przyszedł + koszta menedżerskie + wypłacony kontrakt. Zawodnika, który jest liderem drużyny nie wolno nam sprzedawać za tyle. Ktoś musi chcieć go kupić do tego stopnia, że przepłaci.
A co do tego honduraskiego napastnika to... zależy ile nas będzie kosztował jego transfer. Owszem osiągnięcia słabe, ale jest to zawodnik w wieku naszego Stanka. Najmłodsi gracze regularnie grający w naszej kadrze mają minimum 24 lata. Jeżeli miałby niewiele kosztować to warto zaryzykować. Kto wie: może się pokaże na tym turnieju olimpijskim?
Ktoś wie, czy nasi obserwują nadal tego Gajosa?