Wyświetl pojedynczy post
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2012, 09:35
Przede wszystkim patrząc realnie na sytuację niestety mam wrażenie, które na od dawna towarzyszy mojej ocenie zarządzania klubem przez Cupiała, że gość nie ma w dalszym ciągu o tym biznesie bladego pojęcia, jak również dobór personalny w klubie, w tym również osoba Jacka Bednarza jawią się jako niekończący się serial pomyłek. Dochodzę do wniosku, że nie jest i nie można tych działań nazywać przypadkowymi bo każdemu zdarza się podejmować złe decyzje ale w tym przypadku vide zarządzania Wisłą przez Cupiała skala degrengolady osiąga powoli swoje apogeum czego uwieńczeniem będzie kolejny sezon i tułanie się w dole tabeli - niestety trzeba sobie powiedzieć prosto w oczy jeżeli w klubie działają idioci i Ci sami podejmują decyzje to trudno o lepszy efekt od tego obecnego - większość z tych ludzi gdyby nie Wisła nie miałaby w życiu szansy zarobić takich pieniędzy niestety odbywa to się kosztem klubu i jego wizerunku.
Trzeba również obalić mit jakoby ilość kibiców na stadionach w Polsce uzależniona była od ilość grających w nich rodaków - przecież to bzdura, w takim razie na spotkania np. Arsenalu nie powinni przychodzić w ogóle kibice. Ludzie przychodzą oglądać dobrą grę w wysokiej jakości, grę z pierwszy piłki etc.. a tego z przykrością dla Pana Bednarza polscy zawodnicy z wyjątkami nigdy nie zagrają i trzeba o tym wiedzieć a nie pieprzyć jak potłuczony o Brudach i Czekajach a najlepsze - myśleć, że uda się sprowadzić 6 Błaszczykowskich, 5 Lewandowskich etc.. - jakby tak było to polska piłka nie byłaby w takim punkcie jak teraz, większość utalentowanej młodzieży z Polski w wieku 15-18 lat z niższych lig ma większą szansę na rozwój swojego talentu w Niemczech gdzie mają do dyspozycji wszystko co trzeba i trudno się temu dziwić że rodzice wolą by ich pociechy rozwijały swoje umiejętności tam a nie w kraju gdzie Mistrz Polski nie ma bazy treningowej, akademii piłkarskiej, zaplecza medycznego z prawdziwego zdarzenia etc... Ja bym zadał pytanie Bednarzowi przyłączając się do słów Kosowskiego gdzie Pan widzi te polskie talenty w kraju które pozwoliłyby na wejście przez Wisłę na wyższy poziom - ja widzę jednostki, których szansy na wyciągnięcie np. z Legii czy Lecha nie widać. Ten cały projekt obecnie forowany w Wiśle skończy się przed końcem tego roku kolejnym pierdyknięciem w klubie i szukaniem winnych.
Odpowiedz cytując