Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2012, 22:07
Po ostatnim występie Jacka Bednarza w Lidze+ Ekstra możemy się chyba bać o przyszłość Wisły coraz bardziej. Dawno temu ,jeden polski lewak (niechaj go piekło pochłonie) napisał "Niszczcie !!! Niszczcie !!! Ale tylko to co potraficie zastąpić!!". Jak słuchałem Jacka Bednarza przypomniała mi się ta dość celna konstatacja. Prawie cały program opowiadał o tym co będzie burzył i ani słowem się nie zająknął o tym co i jak chce ewentualnie zbudować.
Warto zwrócić uwagę ,że kilka razy (co wyglądało dość groteskowo) Bednarz asekurował się opisując potencjalne ruchy kadrowe , mówiąc "my zarząd", nie "ja" tylko "my". Równie irytujące jest pompowanie "wychowanków". Jakość tego materiału ludzkiego jest wręcz zatrważająca. Tymczasem odmalowuje się obraz jakichś mega-zidanów ,którzy nam z miejsca MP zapewnią tylko trzeba na nich postawić. Z czym do gości? Zwykłe chciejstwo! Na takiej strategii można się osunąć jeszcze bardziej w czarną otchłań. Ta strategia ,którą proponuje Bednarz to strategia pod tytułem " Środek tabeli to norma". Oczywiście po tak słabym sezonie wnioski są konieczne i zmiany również w kadrze. Ja się jednak obawiam ,że te zmiany będą takie ,że wywali się w cholerę piłkarzy i nagle ktoś się obudzi na parę dni przed sezonem 2012/2013 ,że nie ma kim grać nawet w lidze. Bednarz też by chętnie przehandlował co się da jeszcze z tej drużyny wartościowego ale przecież chętnych brak ("Melikson za 3 mln euro !!!" - taaa jedzie mi tu czołg i strzela). Swoją drogą można by przyjąć taki scenariusz ,że sprowadzamy (tych co się da) wszystkich perspektywicznych młodych zawodników z ligi polskiej (z teoretycznie gorszych klubów - wiadomo , ktoś się wyróżnia ale w drużynie patałachów nie ma efektu synergii) i z nich coś lepimy. Ale do tego musimy z kolei wyłożyć solidną kasę na dobrego trenera ,który zacznie pracę u podstaw i zbuduje naprawdę solidną drużynę na lata. Można? Można. Tylko trzeba pożegnać pana Probierza i zatrudnić trenera. Jest sporo wariantów. Tylko trzeba coś wybrać. Bednarz lata z detonatorem i jak już naciśnie guzik to zostanie po nim tylko chmura kurzu i sterta gruzu.

PS. Kto jest najlepszym skautem Wisły w opinii Jacka Bednarza? "Zdzisio Kapka". Z tego co mówi Bednarz a propos "siatki skautów" (hahaha!!!) w Wiśle Kraków to jest ona do niczego nie potrzebna bo ludzie którzy ją tworzą wyszukują takich ludzi ,którzy się do niczego nie nadają ,albo takich którzy się do niczego nie nadają i kosztują w cholerę do tego.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 01.05.2012 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując