Cytat:
|
panowie spokojnie nie szalejcie z tym Pazdanem, zakontraktowali by go wporządku pójdzie do Jagiellonii płakał nie będę. Jest Sobol, Czarek, a także Daniel czy Alan.
|
Obiektywnie mowiać można liczyć jako defensywnych pomocników jedynie Sobola i Wilka aczkowielk dysporopocja po między nimi dwoma jest i tak bardzo duża na korzyść Sobola. O Urydze wiemy za mało natomiast Daniela nie uważam za zawodnika który w tym momencie będzie nam gwarantował walkę o najwyższe cele. Odejdzie Nunez prawdopodobnie Jirsak którego i tak nie uważam za klasycznego defensywnego pomocnika. Ciekawi mnie czy Jacek Bednarz zdaję sobie sprawę że dwójka defensywnych pomocników nie wystarczy na nadchodzący sezon ? Kontuzje, kartki itp, a wiadome że w tej lidze pozycja defensywnego pomocnika jest kluczowa bo są drużyny które nawet potrafią wystawić ich trójkę w jednym meczu. Nie widzę w tej lidze zawodnika który na te moment byłby do wzięcia za małe pieniądze w tym przypadku za darmo i mógłby być lepszy od Pazdana. Nie żeby Pazdan był dla mnie jakimś piłkarskim geniuszem czy zawodnikiem dla którego warto rozbijać skarbonkę, ciężko mi jednak sobie wyobrazić aby Bednarz mógł ściągnąć kogoś lepszego. Jest jeszcze taki wariant że Bednarz sciągnie takich kozaków do przodu że o tyły nie będziemy musieli się martwić ale to już wariant bardzo wątpliwy.