Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2012, 23:52
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Mistrzowie srania we własne gniazdo - ,,kibice" Wiły Kraków. Jak ktoś nie dostrzega umiejętności klasy Maora, to nie powinien się wypowiadać o piłce. Jeśli mamy cokolwiek budować przy Reymonta, to właśnie na piłkarzach klasy Meliksona i Genkova. Naiwniacy kupili bajeczkę o długach narobionych przez Holendrów i w skarbników się bawią. Maor w formie przerasta pozostałych piłkarzy naszej ligi o kilka długości.
Ktoś nie powinien się wypowiadać bo ma inne zdanie? Brawo!

Ja nie podważam tego, że Melikson na polską ligę jest bardzo dobrym piłkarzem. Chociaż pokazał na razie jedną dobrą rundę. To problem naszej piłki, problem Wisły, że piłkarz, który nie zagrał dobrego meczu z dobrym rywalem od prawie roku jest uważany za naszego najlepszego piłkarza. Piłkarz, który zagrał jedną dobrą rundę! Tutaj 34-letni Kosowski, 33-letni Zieńczuk i 38-letni Frankowski są ciągle jednymi z najlepszych piłkarzy ligi i grają nie gorzej jak wiele lat temu w barwach Wisły. A nawet lepiej. No, albo 31-letni Mila, który był kariery w tak silnej lidze jak norweska i austriacka nie zrobił. Niezły wymiernik.

Melikson jest dobrym piłkarzem, ale nie aż tak dobrym jak tu się go określa. Nie podważam, że aktualnie jest naszym najlepszym zawodnikiem. Nie podważam, że na takich jak on trzeba budować Wisłę. Takich "11" i będziemy mistrzami Polski, zagramy coś w pucharach. Jednak Melikson to bardzo średni w skali europejskiej piłkarz. Uważacie, że jest więcej wart niż Wolski? Dla Wisły tak. Tak jak Legii Wolski. Dla prezesa drużyny X, która chce kupić piłkarza, raczej nie. Myślicie, że ktoś zaproponuje za niego latem więcej niż 2.5 mln euro? Ja myślę, że nie. Byłoby dobrze gdyby chciał zostać w Wiśle. Jak nie chce to ma zostać na siłę?

Dla mnie Błaszczykowski i Marcelo byli lepsi. Byli kilka lat młodsi jak byli najlepszymi piłkarzami w lidze. Błaszczykowski gdyby spojrzało się mu w statystyki to nie był takim świetnym piłkarzem, a wszyscy wiemy jak świetny był. A gdyby Bitonowi spojrzeć w statystyki to... znaleźliśmy napastnika! Jakoś się cieszę, że w przyszłym sezonie wróci do Belgii.

Reasumując:
Melikson do tej pory pokazał jedną udaną rundę i to rok temu. Pomyliłem się?
Melikson z lepszym rywalem w polskiej lidze nie pokazał nic ciekawego. Pomyliłem się?
Melikson poza dwumeczem z Litexem nie pokazał się w pucharach lepiej niż pozostali zawodnicy. Pomyliłem się?

PS Jeżeli Melikson trafi do ligi angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej, francuskiej, niemieckiej i tam w średniaku ligi będzie regularnie grał i jego gra dawała coś drużynie to przyznam, że jest lepszym niż "bardzo średnim w skali europejskiej piłkarzem" i się pomyliłem w jego ocenie.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 28.04.2012 o godz. 00:03.
Odpowiedz cytując