Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2012, 14:00
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Tak bo sparingi i obozy sa grane takim samym tepem jak mecze w Anglii.
Co innego sobie pokopac na sparingu i obozie a co innego grac 90 min na pelnych obrotach o pkt.
Nie liczyłem obozów i sparingów. Zarówno przy Arsenalu jak i Wiśle czy Legii liczyłem tylko mecze w Ekstraklasie, pucharach krajowych, LM i LE. Jak wyraźnie zaznaczyłem, odliczyłem przerwę zimową.

saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A argument ze w Arsenalu jest czesta wymiennosc zawodnikow to sobie mozna w dupe wsadzic. Jak by nasi zagrali ze trzy meme w sezonie jak sie gra w Angli to by z boiska o wlasnych nogach nie zeszli i sole trzezwiace nie pomogly.
A argument, że w Arsenalu mają lepszą odnowę biologiczną też? Zresztą, głównie w tym wątku chodzi mi o to, że piłkarze Wisły i Legii mają prawo czuć się w końcówce sezonu zmęczeni. Zagrali o 1/3 więcej meczów niż co roku i o 1/3 więcej meczów niż ich rywale w lidze. Z mojej strony EOT. Już nie chce mi się ciągnąć tego wątku.

PS.Czytałem wywiad z rok? temu z gościem, który pracował w firmie, obsługującej te systemy, które mierzą wszystkie parametry udziału piłkarzy i zespołów w meczu. Twierdził on, że np. polscy piłkarze przebiegają podobny dystans w czasie meczu co niemieccy. Różnice są minimalne. Największa różnica jest w ilości sprintów, tu przewaga jest widoczna.
Odpowiedz cytując