Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2012, 14:22
wislak68, jak zawsze ja o powidle, a ty o mydle.
Po co rozmywasz znowu temat tworząc 6 punktów przepisanych z wiki, które odbiegają zupełnie od tematu. "Solidarność energetyczna" jest jak najbardziej tutaj na rzeczy, gdyż od kilku lat ten temat jest przewodnim tematem spotkań V4. To wszystko co jest związane z bezpieczeństwem energetycznym krajów regionu zostało przedstawione na mapie, którą wkleiłem i tego wszystkiego nie będzie oprócz naszego terminalu LNG. Nabucco miało być spoiwem całego projektu i sensem połączenia krajów całego regionu. Wygląda na to, że nie zobaczymy, ani Nabucco, ani terminalu LNG "Adria" w Chorwacji.

Znowu też możesz sobie sprowadzać do absurdu to, że Bułgaria została postawiona pod ścianą i dostała tańszy gaz i pomoc przy budowie elektrowni gazowej w zamian za rezygnację z wydobycia łupków, a świetnie prowadzone Węgry przez mistrza Orbana nie miały takiego przymusu i z własnej woli rozwalają projekty, w które m.in. Austria była bardzo mocno zaangażowana od samego początku.

Śmieszy mnie też to zaufanie co do łupków, pewność tego, że za 10 lat Rosja jamału jednostronnie nie przykręci, czy wiara w ten cały mityczny gazoport, który może dopiero za 10 lat uzyska pełną sprawność.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.04.2012 o godz. 15:15.