Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2012, 15:44
KMZ napisał(a):Wyświetl post
a Łukasz Trałka ?
Też mu się kończy kontrakt, ale nie wiem, czy nie lepiej postawić na tych co mamy. Jodłowiec to trochę inna sytuacja, zawodnik bardziej uniwersalny - mogący grać jako stoper. Jeżeli już to może warto pomyśleć na tę pozycję o młodym Rakowskim z Zagłębia. Jakieś głosy sprzeciwu?

Powalczyć można o Celebana z Śląska skoro operujemy wśród polskich nazwisk. Jednak to zależy też od tego ile sobie zażyczy. Z młodzieży można byłoby poznać cenę wywoławczą za Modelskiego, Błąda, Kupisza. Jeżeli któryś z nich byłby do wyjęcia za nie za duże pieniądze to można zaryzykować. W przypadku Kupisza to te milion euro, które Jaga chce uważam za jego adekwatną wartość. To niezły piłkarz. Zresztą kiedyś za podobne pieniądze kupowaliśmy bodaj Kosowskiego. Niewiele mniej wydaliśmy na Jirsaka, który miał "gorsze CV" od Kupisza. Ryzyko jest jak przy każdym zresztą transferze, ale kto nie ryzykuje... Wiem, że tutaj zaraz znajdzie się wielu przeciwników tego pomysłu, którzy powiedzą, że za milion euro można mieć lepszego piłkarza i że tak w ogóle Kupisz to słaby jest... Jednak co w takim razie powiedzieć o naszych obecnych graczach ofensywnych?

Ostatnio przeglądałem profile na TM i zainteresował mnie jeden piłkarz, którego znalazłem kilka filmików na YT. Wiem, wiem, że TM i YT to żadne narzędzia skautingowe, ale może ktoś ma o nim informację i mógłby co nieco powiedzieć. Cbodzi mi o Filip Kostic. Młody, za rok kończy mu się kontrakt, nie gra w tych mocniejszych drużynach serbskich, ale w tym sezonie sobie nieźle jego klub radzi (FK Radnicki 1923 Kragujevac). Po ostatnim skrócie z MESA z kolei ciekaw jestem jak w dorosłym futbolu poradziłby sobie Jakub Pułka. W porównaniu do innych skrzydłowych z MESA coś ma. W przeciwieństwie do nich jest dynamiczny. Warto go wypożyczyć do niższej ligi, albo wystawić w ostatnich 2 meczach sezonu i zweryfikować ile umie. Jednak jak mówię to są tylko filmiki, więc mogę się mylić.
Odpowiedz cytując