Wyświetl pojedynczy post
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2012, 15:21
wyar napisał(a):Wyświetl post
Z reguły nie odpowiadam nadgorliwym neofitom i innym wyznawcom Wielkich Forumowych Opluwaczy,zwanych szumnie przez Ciebie,niepieprzeńcu,zwykłymi kibicami. Już tezy,jakie wysnułeś z mojego postu każą widzieć Cię dokładnie w roli,jaką mi przypisałeś - ale mniejsza o to,zwykle szkoda mi czasu,by odpowiadać,bo i po co ? Tym razem łaskawie zrobię wyjątek,przed oczyma mając obraz
z piany i ,jaka zapewne toczysz za każdym razem,kiedy mi odpowiadasz - nie pierwszy to raz,prawda ? (...)

Kolejny nawiedzony z obsesją i kompleksami, który wpada tu, aby opluwać i obrażać innych. Uzbroi się taki w stek frazesów, komunałów , wejdzie na ambonę wyższości i pokazuje paluszkiem: ten zły, ten nawiedzony, ten pieniacz, ten nie ma racji, ten cenzor i neofita, tamten musi brać leki, ten miałki i małostkowy… Można rzec, skrzyżowanie prokurator Wolińskiej z Adasiem Michnikiem i domieszką Palikota. Dodatkowo zadufane w sobie. Wow!

Pamiętam, że przed Lewadią, w sprawie rezygnacji z Kosowskiego, czy podczas sezonu zakończonego 8 miejscem , byłeś równie elokwentny i zapalczywy w atakach na krytyków działaczy Wisły. Deja vu? Szkoda, że nic Cię to nie nauczyło.

Nic dziwnego, że nikt poważny nie reaguje na te zaczepki. Mnie też twoje słowa ani ziębią, ani grzeją. Kolejny „leming”, produkt pokolenia neostraty, bezinteresowny lub interesowny wyznawca aktualnych władz Wisły, tudzież życiowy nieudacznik. Nie mam zamiaru wnikać, nie moja broszka. Nikt, kim warto się zajmować.

Każdy ma „pilota” i autorytet jaki chce i na jaki zasługuje. Jeśli Ty cenisz sobie opinie Saganowskiego lub innych krajowych „ekspertów” z doświadczeniem i funkcyjnością w rodzaju Kapki, Rogali, Węgrzyna, Trzeciaka, Kaczamarka, Bońka etc. - Twoja sprawa. Czuj się z nim lub z nimi „jakoś ufniej” – w końcu każdy spełnia Twoje kryteria, miał więcej do czynienia ze sportem i pracą w nim niż ktokolwiek na forum. Ja należę do osób, które z „pilotem” typu Kapki, Saganowskiego, Wieszczyckiego, Rogali, czy Bednarza nie chcieliby nigdzie lecieć. Uważam, że bardzo źle, gdy zasiadają za sterami.

To fajnie pokazuje wartość Twoich poglądów i ocen. Lataj sobie z nimi dalej w przestworzach codzienności. Niech wyznaczają Ci kurs, prowadzą za rączkę, gdy potrzebujesz, mówią, co trzeba robić, oceniają, co dobre, a co złe. Jak wiadomo, są świetnymi przewodnikami, z samymi sukcesami i kapitalnymi lądowaniami. A Kapka może być dla Ciebie prawdziwym mentorem w kadzeniu Cupiałowi. Powodzenia.

Martwi mnie jedynie to, że zawsze, gdy w sporcie dochodzi do głosu myślenie takie jak osobnika Wyara, zaczynają się kłopoty, klęski i wszystko się wali. Na potęgę. Nie ma nic bardziej pewnego. Cóż, Wisła przetrwała ponad 100 lat, przetrwa i to.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 24.04.2012 o godz. 15:35.
Odpowiedz cytując