Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2012, 21:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
całe dwa miesiące...nie wiem nawet czy zdążył rozpakowac walizki
Poza tym, co to za osiągnięcie: praca za granicą? Zdobył tam jakiś tytuł, puchar czy coś takiego?
Jednak zobacz ilu naszych trenerów w ostatnim czasie pracowało za granicą i to w lepszej lidze niż Polska. Poza tym w tym Arisie chyba źle go nie wspominają. Masz jednak sporo racji mówiąc o jego osiągnięciach. Jednak zauważ, że ma identyczne sukcesy jak Skorża, gdy do nas przychodził. Można wiele mówić o Maćku, ale ja go wspominam dobrze. Poukładał drużynę i tchnął w nią nowego "ducha". Inna sprawa, że puchary w wykonaniu jego zawodników to pasmo porażek poza dwumeczem z Beitarem i prestiżowym rewanżem z Barceloną, która grała o nic. Jednak te dwa mecze zostaną w historii i będziemy je wspominać jeszcze wiele lat. Bo kiedy Wisła rozbiła mistrza ligi o porównywalnym potencjale 5:0?

FraMat napisał(a):Wyświetl post
jakikolwiek trener z zachodu nie skażony PMS i taki, który prowadzil już conajmniej jeden cały sezon (nie dwa miesiące) jakś pierwszoligową drużynę w ktorejś z zachodnich lig. I nie ma na koncie samych porażek w tej lidze. To minimum.
No dobra, tutaj masz rację. Jednak obawiam się, że obracamy się aktualnie wśród półek tylko z produktami polskiej myśli szkoleniowej. Na tych półkach to najlepszy trener jakiego możemy mieć. Jimenez, Lucescu, Jovanović, Petrescu to wiadomo, że trenerzy lepsi. Jednak nikt u nas chyba nie zapłaci żadnemu trenerowi sumy pensji Lameya, Jaliensa, Ilieva i Nuneza. Swoją drogą lepiej płacić prawdziwemu fachowcowi nawet rekordowy 1 mln euro, a reszcie zawodników góra 200 tysięcy euro niż płacić kontrakty 400 tysięcy euro piłkarzom, którzy najlepsze lata gry mają za sobą. Chociaż mam wrażenie, że stać nas na takiego Gonczarenko. Tylko czy by sobie poradził w naszej lidze? Bo BATE mimo, że budżet ma pewnie mniejszy niż Wisła to ma profesjonalną bazę sportową.
Odpowiedz cytując