Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2012, 21:07
archi33 napisał(a):Wyświetl post
czy wypadalo mowic najjasniejszemy do szarego obywatela spieprzaj dziadu?Czyj to jezyk?Nawet gdy tamten czlowiek zachowal sie beznadziejne,glowie panstwa wypada zachowac kulture!
Drogi archi33, czy to już jest cała Twoja odpowiedź? Jeżeli tak, to zwrócę Ci uwagę, że słowa te padły w 2002 roku, gdy Kaczyńskiemu prezydentura ledwie się śniła,a głową Państwa był Aleksander Kwaśniewski. Co powiesz także o urzędującym premierze który nazywa szefa związków zawodowych "pętakiem", oraz urzędującym ministrze spraw zagranicznych nazywającym prezydenta "chamem"? To są dopiero himalaje kultury !

A tak wogóle, jeżeli ta liczba obok twojego nicka jest związana z Twoim wiekiem, to wypada mi tylko złożyć wyrazy współczucia. Naprawdę, ale ciężko odnieść się do czegokolwiek z Twoich wypowiedzi - są chaotyczne, masz problem nawet żeby kogoś zacytować (jak powyżej). Spróbuję tylko skomentować jedno Twoje stwierdzenie:

"przed wylotem powinny zostać spełnione wszystkie procedury bezpieczeństwa.Cos na przykładzie przepisów B.H.P jeżeli wiesz co to jest."

Nie wnikając w te "B.H.P" , to wiedz, że za procedury bezpieczeństwa przy feralnym locie było odpowiedzialne MON, BOR i Kancelaria Premiera koordynująca lot. Ponieważ większość ludzi odpowiedzialnych za ten burdel nie poniosła odpowiedzialności, ba co niektórzy zostali nawet awansowani lub dostali nagrody, to wypada tylko zapłakać nad stanem naszego Państwa i ludźmi którym jest to obojętne.

cfa napisał(a):Wyświetl post
Jesteś w błędzie bardzo bym chciał poznać przyczyny tej katastrofy, kwestie emerytur pewnie, że mnie obchodzą i nie rozumiem jaki wpływ ma na nie wywrzeć podniesienie wieku emerytalnego.] Ta reforma powinna być znacznie głębsza, powinni zrobić też coś żeby przedsiębiorcy chcieli zatrudniać. Ale PiS też doił państwo, wszyscy którzy rządzili do tej pory to robili. W ogóle kiedy przeglądam media chce czasami zapaść się pod ziemię, żeby tego nie oglądać, czuje zmęczenie tematem. Ale chciałbym znać prawdziwe autentyczne powodu tragedii smoleńskiej, tak samo jak śmierci Sikorskiego i wiele innych niewyjaśnionych kwestii. I proszę Cię nie zaliczaj mnie do fanklubu Donka, czy innego Janusza.
Miło słyszeć, więc skoro chcesz poznać przyczyny tej katastrofy to co się tak czepiasz Macierewicza? Facet jest może mało medialny oraz jechany w mediach jak mało kto, to jednak nie da się ukryć że badania jego ekspertów to pelna profeska w porównaniu do ekspertów Millera i Anodiny od "pancernej brzozy" i Błasika w kabinie. Nie jego wina, że nasze Państwo skapitulowało przy tym śledztwie i czy to on czy też prokuratura muszą pracować na materiale szczątkowym, bez dostępu do głównych dowodów.
Zmęczenie tematem odczuwasz? Jakbym swą wiedzę opierał na TOK FM , Wyborczej i TVN też pewnie byłbym już "zamroczony". Bo przecież media te twierdzą że wszystko jest ok i zostało wyjaśnione, a każdy kto pyta to oszołom i fanatyk, i na pewno robi to by grać trumnami lub w celach politycznych. Więc "o co chodzi" ?
A do jakiego fanklubu należysz? Nie wiem, ale takie angażowanie energii w jechaniu po opozycji która nie rządzi już od 5 lat jest naprawdę czymś rzadkim w dojrzalych demokracjach Sam sobie odpowiedz, czemu nie interesuje Cię co robi rząd, tylko tracisz czas na zajmowanie się opozycją ktora w obecnym układzie nie ma wpływu na nic. I zastanów się komu jest to na rękę....

PS. Z tym dojeniem to o co chodzi? Z chęcią bym się odniósł do konkretnych zarzutów....
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując