Wyświetl pojedynczy post
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2012, 18:16
Zwolennikiem Probierz nie jestem, ale nikogo lepszego w Polsce nie ma.
I pragnę zwrócić uwagę na drugi aspekt - walka o mistrza diametralnie różni się od walki od środek tabeli/utrzymanie. Dlatego też wielu trenerów z średnich zespołów kompletnie się nie odnajduje w lepszych ekipach, gdy ich zespoły muszą kreować grę. Probierz za swoich najlepszych czasów w Jadze miał idealną kadrę do kontry i to się idealnie układało. Tak samo jak Kasperczak w swoim najlepszym okresie w Wiśle miał kapitalną kadrę i dobrał do tego kapitalną taktykę. To działało. Pamiętajcie, że trener i zawodnicy to naczynia połączone. Nie zawsze dobry trener + dobrzy zawodnicy dadzą dobry zespół. Rolą trenera jest wyciągnąć z tego max. To wg mnie idealnie robił Maaskant. I w sumie od tego "zginął". Że chciał grać piłką. Poszło kilka kontr. Dodatkowo trafił na pechowy moment, kontuzje czołowych zawodników. I to wszystko spowodowało katastrofę.

Co do meczu z Podbeskidziem, nie ten temat, ale dotyczy też Probierza - mecz w naszym wykonaniu kapitalny. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz w taki sposób zdominowaliśmy rywala. Nie wiem jaka w tym zasługa Podbeskidzia, które wyraźnie spuściło z tonu, ale mecz świetny.
Odpowiedz cytując