Ocenianie Probierza za brak pucharów po tym co w klubie zaczął wyprawiać Bednarz jest dla mnie śmieszne, szczególnie chyba po meczu ligowym z Ruchem, który nie wyszedł całej drużynie Bednarz zaczął wymachiwać rewolwerem stwierdził że kula może trafić każdego prócz Czekaja oraz Bruda, zasadniczo dał do zrozumienia że większość już może się pakować. Łysy jest znany z tego że lubi ingerować w skład i pewnie były podszepty w stylu aby posadził kogoś na ławie bo go nie kupimy itp
Wiem, że Probierz jest bezpośrednio odpowiedzialny za wyniki i skład jednak on jest tu ciągle nowy jemu potrzebne było wsparcie i nadal jest.
Cytat:
|
Wiśle trzeba prawdziwego doświaczonego trenera
|
Łatwo jest napisać coś w tym stylu gorzej z podaniem sposobu realizacji bo kto ma za to zapłacić. Rozumiem, że sugestia jest taka żeby zapłacił Cupiał. Podstawowa sprawa jest taka, że żaden trener z doświadczeniem i sukcesami z zagranicy do nas nie przyjdzie ze względu na różnice w zarobkach. Druga kwestia czy trener wychowany w innej kulturze gdzie piłkarze nie mają problemów z przyjęciem piłki odnajdzie się w tutejszych realiach ? W jakim języku do nich dotrze np Jimenez ? Myślisz że jak Jimenez powiedziałby do Kirma że ma wrzucić piłkę na Genkova, a nie w kolana pierwszego obrońcy to on to zrealizuje ? Jak Jimenez spuści Sargosse z ligi to być może będzie szukał takich frajerów, dziwi mnie takie rozsyłanie CV wszędzie gdzie popadnie i patrzenie tylko na cyferki.
Jestem za tym aby dać Probierzowi czas i prawdziwą szanse bo pamiętam jeszcze czasy w który 90% kibiców pisało że słabiutka Jaga spadnie bo ma minus 10 punktów i słabych zawodników, tymczasem ta drużyna nie dość że się utrzymała to wywalczyła puchary, w następnym sezonie grała o mistrza. Ok potem się gdzieś trochę to wszystko rozsypało między innymi dlatego, że Probierz w Białymstoku nie miał nawet kawałka trawy. Wiadomo że tam panują trochę inne warunki klimatyczne.
Nie róbmy sobie jaj z tym że Probierz to wuefista a Robert był super bo tak nie było. Robert zaczął pod koniec odpier zajebiste show, że nawet ja który jeździ z reguły po zawodnikach zaczęłam wątpić w jego umiejętności trenerskie.
Jestem zbudowany tym, że mimo iż ta drużyna praktycznie nie gra o nic, że mimo iż Bednarz głośno przedstawił swoją wizję, ta drużyna nadal jest zmotywowana do grania i wygrywania.