Wyświetl pojedynczy post
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2012, 13:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wytłuszczenie moje...
Uważam, że rok pracy (nie trenowania bo Probierz jest dla wuefistą a nie trenerem) Probierza w Wiśle będzie rokiem straconym. Tak samo jak następny rok pracy Maaskanta czy Moskala byłyby latami budowania umiejetności zespołowej gry na poziomie europejskim.
Wyniki go bronią?
Z tego, co wiemy miał za zadanie uratować sezon, a przegrał (sportowo) wszystko, co można było przegrać. Zwycięskie potyczki z tuzami polskiego futbolu (ŁKS czy Podbeskidzie) tego nie zmieniają.
FraMat z calym szacunkiem ale na jakiej podstawie tak oceniasz Probierza - wuefista - konkrety? Zakladam ze jestes laikiem tak jak 99% forum, ale moze jestem w bledzie. Jesli nie ja i Ty mozemy oceniac tak naprawde wyniki i to czy sie nam gra podoba bo o reszcie, przynajmniej ja ma pojecie ala CM.
Co takiego mial Moskal i maaskant, ze tymi wuefistami nie byli? Jeszcze za wczesnie wyrokowac ale wyglada na to, ze druzyna odpaliła, NARESZCIE.

Z tego co pamietam to na 1 konferencji Probierz powiedział że nie jest magikiem i pucharów nie obieca, czy cos w tym sensie.

Druga sprawa, ze wzial zespol, przygotowany do rundy przez innego szkoleniowca, z zawodnikami dobieranymi jeszcze przez jego poprzednika. Zespol gral mecze co 3 dni do tego posypaly sie kontuzje jak. Gdzie czas na wprowadzanie swoich rozwiazan? Ubiegly tydzien byl pierwszym przeznaczonym na prace. To bardzo niewiele.

Mysle ze wiele wskazuje, ze moze wart jest inwestycji w niego(ostatnia... ,tak mozna to juz nazwac - seria). Natomiast napewno nie powiedzialbym, ze Probierz to wuefista.
Odpowiedz cytując