Wyświetl pojedynczy post
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2012, 10:31
Ktos napisal ze jesli chodzi o taktyke to Probierz orłem nie jest. Prosze skupmy sie na faktach. Trener mocno podkresla, ze pierwszy raz mial tydzien, ktory mogl przepracowac z pilkarzami a wczesniej treningi byly mocno ograniczone przez kontuzje(takiego wysypu juz dawno nie bylo) i terminarz. Kiedy mial wprowadzic nowe schematy i ta wspomniana taktyke. Jako kibic laik powiem tak 3 mecze 9 bramek. Sporo takze straconych ale jak trzeba tak rotowac obrona moze sie zdarzyc. U nas zawsze kreci sie nosem ale:

1. Kiedy przed Probierzem strzelilismy 3 bramki w meczu?
2. Kiedy przed probierzem mielismy serie 3 meczow gdzie strzelilismy 3 bramki?
3. Kiedy ostatni raz wygralismy 3 mecze z rzedu?

Oczywiscie wsrod 3 meczow jest Podbeskidzie i ŁKS ale Podbeskiedzie pokonalismy 1 raz w 4 meczach, poprzedni mecz z ŁKS wygrał nam sędzia tak dla odświeżenia.

Nadal jestem za Probierzem w Wiśle a ostatnie wyniki tylko umacniają to przekonanie. Czasu i cierpliwoś i myślę, że będzie dobrze. Jak Probierz wygra derby zostanie(zmiana trenera byla by strzalem w stope). 3majmy kciuki.

Pareiko - Jovanovic - Chavez - Czekaj - (LO) - Iliev - Melikson* - Wilk - (SP) - (PP) - Genkov

Oprocz Pareiki gdzie wydaje sie, ze go podpisza wszyscy powyzej maja ważne kontrakty. Odstawmy bajki o gigantycznym dlugu(dlug na zamkniecie 2011 byc musial bo kasy z UEFA nadal nie ma, ale bedzie w budzecie 2012), uzupelniamy 1 sklad o 3 pilkarzy:
LO - Dudu moze byc do wziecia za darmo.
SP - wierze ze za darmo lub w rozsadnych pieniadzach kogos lepszego niż Jirsak znajdziemy. (ale w najgorszym wypadku trudno niech zostanie).
PP -jestem pewien ze za darmo lub w rozsadnych pieniadzach kogos lepszego niż KIrm znajdziemy.

Lawke uzupelnijmy mlodymi pilkarzami z T-ME lub nizszych lig, moze cos po Stanie upolujemy takze za granica.

Koniecznie trzeba sie skupic na pozbyciu KIrma, Jaliensa, Garguły, Jovanica(Kurto rownie dobrze a taniej podgrzewa lawke)Boguskiego - o ile to mozliwe. (ostatni to juz znaku zycia nie daje nawet).

Nam nie trzeba rewolucji i krwawej rozprawy jak twierdzi Bednarz, trzeba wytrzymac rok nie rowalac wszystkiego i moze byc dobrze, uzupelniajac madrze sklad mistrzostwo 2013 jest bardzo realne.

* sprzedac jesli kasa bedzie naprawde dobra > 3 mln EUR, jesli nie przytrzymac jeszcze runde chlop sie odbuduje. Dodatkowo do przemyslenia ile bedzie nas kosztowala alternatywa o podobnych umiejetnosciach.

Naprawde moze nie byc tak zle, juz w kolejnym sezonie.
Ostatnio edytowane przez borys : 23.04.2012 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując