Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2012, 20:47
CHICK-en napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o temat Michała Czekaja to jest on moim zdaniem bardzo kontrowersyjny Dobrze, że mamy takiego Michała, który być może będzie jeszcze jednym z lepszych ligowych obrońców, ale z drugiej strony wydaje mi się, że jego brak doświadczenia jest bardziej niż widoczny. Może dobrym pomysłem byłoby wypożyczenie go gdzieś, najlepiej do ekstraklasowej drużyny z zaznaczeniem, że nie może grać przeciwko Wiśle.

Chciałbym, żeby Arek Głowacki wrócił, ale czy będzie on gwarancją poprawy naszej gry w obronie?
pytanie co można wybaczyc : brak doświadczenia u Czekaja , czy np brak zaangażowania u Jaliensa?

jeśli mamy teraz wypożyczyć Czekaja i powiedzmy że klepnąć transfer Głowackiego to kogo chcemy trzymać na ławce ? Kowalskiego czy juniorów z jeszcze mniejszym doświadczeniem ? U Urygi też to prędzej czy później wyjdzie , ale jak chcemy mieć solidnych obrońców na lata to nie można liczyć że ekstraklasowa drużyna nam ich wyszkoli, aby później mieć z nami większy problem . Tak to można liczyc na ogranie w I lidze.

moje wnioski dotyczące obrony na przyszły sezon

Jaliens - rozwiązać kontrakt , nie stać nas na trzymanie go na ławce , a chyba nikt nie ma wątpliwości ze stawianie na niego kosztem Urygi czy Czekaja jest całkowicie bez sensu
Diaz - odejdzie
Bunoza - szklana ławka , poza tym ma długi kontakt
Chavez - sprzedać póki jest taka możliwość . Podobna sprawa jak z Jaliensem , ale do jego gry nie mam większych zarzutów .
Głowacki - zatrudnić ( po pozytywnym przejściu testów medycznych )

środek obrony Wisły na 12/13 : Głowacki , Czekaj , Uryga , Bunoza (+ w alternatywie Jovanovic ) + zobaczymy kogo ściągnie Bednarz ( może Celeban ? )
Odpowiedz cytując