Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2012, 22:50
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Mam trochę odmienne zdanie. Wolałbym żeby Lech przegrał. Same wypowiedzi ludzi o "polskim gran derbi" są naprawdę irytujące. Sądzę, że pochodzą one raczej od fanów Lecha niż Legii. Dla Legii ważniejszymi meczami pewnie są mecze z Widzewem, czy z nami. Do tego punkty Lecha zmniejszają nasze szanse na ich wyprzedzenie w tabeli i ew. grę w pucharach. Legii i tak nie jesteśmy w stanie już wyprzedzić. Zresztą ich dłuższa gra w kolejnym sezonie w pucharach przy jednoczesnym braku pucharów dla nas byłaby dla nas raczej korzystna. W ostatnich latach jeżeli jakaś drużyna dobrze wypadała w pucharach to w lidze traciła masę punktów.

No tak ale widzisz tutaj znów powraca pytanie co lepsze - puchary dla nas = mistrz dla Legii, brak pucharów dla nas = brak mistrzostwa dla Legii, ja zdecydowanie wolę 2 opcję. Oczywiście najlepsza by była puchary dla nas = brak mistrza dla Legii ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Co do grand serbi to dla mnie określenie z dupy przy tych 2 drużynach i chyba masz rację że to dla Amici tylko tak wygląda. Trzeba by Warszawiaków zapytać.

A jeszcze co do mistrza dla Legii i rzekomo gorszej formy przez puchary to wg mnie nie trafiłeś bo ten sezon dobitnie pokazuje, że tak nie jest. Legia prowadzi (póki co), osiągnęła wysoki poziom w pucharach, ba, jest w finale PP. Także z dwojga złego wole mistrzostwo dla Ruchu
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując