BBudowniczy;
ad1
CZytaj : Nie nie trzeba kupować polaków
ad2
CZytaj : Albo stranierii albo Polacy
Czego ty tu nie rozumiesz? Imbecyl jesteś ?

Czytaj calość a nie pojedyńcze zdania.Widać że. zawiodleś się na piłkarzach Valckxa, dlatego chcesz teraz podążać śladem Bednarzem
Cytat:
|
Może dlatego że Legia w poprzednich sezonach wzmacniała się podobnymi "gwiazdami" z zagranicy i miała sezon podobny do tego który teraz my mamy?
|
Uspokoiłeś mnie. Teraz my sobie kupimy 2-ligowych polaczków i mistrz murowany...
Cytat:
|
Bzdura, sam Valcx jak jeszcze u nas pracował twierdził że nalezy zmodyfikować naszą politykę transferową i większym stopniu zwrócić uwagę na krajowy rynek i szkolenie. Cytat: "Mają już nad nami przewagę (tj Legia i Lech), bo zaczęli tworzyć profesjonalne struktury dziesięć lat temu. A gdy Legia sprzeda tych dwóch-trzech młodych piłkarzy, którzy niedawno wyszli z jej akademii, to być może w całej Polsce dostrzegą, jak wspaniałą inwestycją jest szkolenie." "Zawsze koncentrujemy się na polskich piłkarzach, ale wcześniej potrzebowaliśmy graczy, dzięki którym szybko zdobędziemy tytuł, a potem zakwalifikujemy się do Ligi Mistrzów. To było dobre rozwiązania na tamten moment. Poza tym polscy piłkarze kosztują horrendalne sumy. W tej chwili mamy plan, aby co roku znaleźć jeden lub dwa duże polskie talenty na przyszłość."
|
Taki jesteś niby inteligentny? a łykasz wszystko jak młody pelikan. Po zmianch w RN i skasowaniu portfela...nic lepszego nie mógł dla ciebie wymyśleć.
Cytat:
|
No ale oczywiście Stan Valckx to również imbecyl (lub czarodziej), bo jak uważa Dariook "jeśli ktoś próbuje wmawiac że trzeba kupowac Polakow jest albo imbecylem albo czarodziejem ".
|
Kupowanie a wychowowywanie to nie to samo! Valckx zawsze twierdził że Polacy są przepłacani i dlatego ich nie będzie szukać za horrendalne sumy.
Imbecylem nie był bo wiedział że polakami z niższych lig polskich co najwyżej można sobie pobiegać w ME.
Cytat:
|
No oczywiście że tak - będzie super. Jest tylko jeden problem - zejdź na ziemię i znajdź bogatego sponsora który będzie nam co roku fundował drogo opłacanych piłkarzy, znajdź kibiców którzy regularnie w liczbie kilkudziesięciu tysięcy będą zapełniać nasz stadion, dodatkowo płacąc za bilety tyle co na zachodzie, a budżet nie będzie musiał się dopinać sprzedażą najlepszych piłkarzy.Tak, wtedy stać nas będzie płacić zagranicznym piłkarzom takiej kasy by konkurować o nich z zachodnimi klubami i opierać jedynie na nich skład. Do tego czasu to wszystko co piszesz można skwitować jednym okresleniem: fantazje podnieconego nastolatka.
|
A dlaczego ma fundować co roku piłkarzy? Przecież napisałem że nie będziemy szaleć kadrowo jeśli nie po1trzeba.
To po huja znowu odpływasz ?!
Przy obecnej drodze eliminacji do LM nie potrzeba konkurować o graczy z Chelsea, Ajaxem czy Trabzonem.
Jeśli będzie co sezon LM to w stadion igły nie wciśniesz. Biznesik będzie się kręcić... kasa z jednego dnia meczowego będzie wieksza niż sprzedając kogoś za 2 banki ojro.
Poprzez LM idzie tak wypromowac pilkarzy że zyskuja kilkukrotnie na wartości. Jeśli Melikson w LM zagrał by jeden mecz, tak jak z Litexem to dopiero by ci szczena opadła, ale widać że tego nie ogarnia.
Absurdem jest przekonanie że gracze pokroju Gajosa wprowadza Wisłę na europejskie salony!!!
Teraz wiem , że nie masz o tym zielonego pojęcia!!! Co za koleś

Przy występach w LM dalej chcesz dopinać budżet sprzedażą piłkarzy !
HAHAHAHA DZiEKUJĘ i KONIEC DYSKUSJI.
O Dudku,Krzynówku, Szczęsnym, Lewandowskim, Piszczku, Jeleniu, Błaszczykowskim słyszałem. Ale pierwszy raz słyszę że były to perełki wyszukane przez zachodni skauting!
Opuścili ligę jako w pełni ukształtowani piłkarze, za niemałe pieniądze... o ile mnie pamięć nie myli.
Wesoło to dopiero jest! Post R88 dotyczył perełek takich jak : Lis, Lebedyński, Prus, oraz Zielińskiego, Pawłowskiego.
ALE NIE !!!
TY MUSISZ BŁYSNĄĆ SWOJĄ GŁUPOTĄ. WYMIENIASZ Z DUPY WYCIAGNIETYCH PIŁKARZY I DOLEPIASZ SWOJA FILOZOFIE .
POLECAM , POCZYTAJ JESZCZE RAZ A ZROZUMIESZ ŻE RW88 NIE MIAŁ NA MYSLI DUDKÓW CZY SZCZESNYCH - - TYM BARDZIEJ, JA !!!
No i z kogo się śmiejemy ostatni?

NARAZIE