Po prostu Wiślak napisał(a):

Na co z kolei ja odpisałem rw88, że to bzdury, dając konkretne argumenty pokazujące, że dziś nawet w młodzieżowych zespołach profesjonalnych klubów europejskich pełno jest obcokrajowców. Nikt nie stawia wyłącznie na własną nację nawet w tym przypadku.
(...)
Faktycznie, jest coraz weselej.
|
No jest wesoło, bo ciekawy jestem gdzie tu widziałeś na tym forum kogoś kto postuluje stawianie na tylko na własną nację. Może widziałeś tu też gdzieś ufoludka?
Po prostu Wiślak napisał(a):

|
A trzech Polaków w Borussi to jeszcze nie trzon drużyny, tylko wyjątek, ewenement na skalę światową i to w skali kilku ostatnich dzięsięcioleci. Gratuluję opierania argumentacji na ewenementach i anomaliach.
|
Rw88 już ładnie Ci to wytłumaczył, ale jeżeli wymagasz od Polaków by stanowili większośc (lub całość?) jakiegoś czołowego zespołu zagranicą, to może zrobmy inaczej. Wskaż w ostatnich dziesięciu latach czołowy zepół z czołowej ligi zagranicznej (poza Hiszpańską) w której większość zepołu (bo jak sam piszesz 3 to jeszcze nie trzon) stanowili by Hiszpanie. Czy jeżeli takiego nie znajdziesz, będzie to zgodnie z Twoją argumentacją znaczyło, że Hiszpanów nie warto zatrudniać w lidze Hiszpańskiej (tak jak Twoim zdaniem Polaków w lidze polskiej)?
Oj wesolutko tu będzie, wesolutko

Dajesz z tymi przykładami ...mogą być też Wlosi, Niemcy, Anglicy....

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"