Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2012, 22:06
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post

Na co z kolei ja odpisałem rw88, że to bzdury, dając konkretne argumenty pokazujące, że dziś nawet w młodzieżowych zespołach profesjonalnych klubów europejskich pełno jest obcokrajowców. Nikt nie stawia wyłącznie na własną nację nawet w tym przypadku.
(...)
Faktycznie, jest coraz weselej.
No jest wesoło, bo ciekawy jestem gdzie tu widziałeś na tym forum kogoś kto postuluje stawianie na tylko na własną nację. Może widziałeś tu też gdzieś ufoludka?

Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
A trzech Polaków w Borussi to jeszcze nie trzon drużyny, tylko wyjątek, ewenement na skalę światową i to w skali kilku ostatnich dzięsięcioleci. Gratuluję opierania argumentacji na ewenementach i anomaliach.
Rw88 już ładnie Ci to wytłumaczył, ale jeżeli wymagasz od Polaków by stanowili większośc (lub całość?) jakiegoś czołowego zespołu zagranicą, to może zrobmy inaczej. Wskaż w ostatnich dziesięciu latach czołowy zepół z czołowej ligi zagranicznej (poza Hiszpańską) w której większość zepołu (bo jak sam piszesz 3 to jeszcze nie trzon) stanowili by Hiszpanie. Czy jeżeli takiego nie znajdziesz, będzie to zgodnie z Twoją argumentacją znaczyło, że Hiszpanów nie warto zatrudniać w lidze Hiszpańskiej (tak jak Twoim zdaniem Polaków w lidze polskiej)?
Oj wesolutko tu będzie, wesolutko Dajesz z tymi przykładami ...mogą być też Wlosi, Niemcy, Anglicy....
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując