Wyświetl pojedynczy post
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2012, 12:30
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
Ajax - widzisz kłopot w tym, że to co Ty nazywasz inwestycją ja nazywam przewalaniem kasy Jedyny z nich zysk jest taki, że półka z pucharami się powiększyła. Oraz TF sporo mniej podatków zapłaciła.

Nie może być inwestycją działanie, które nie stwarza trwałych podstaw do rozwoju i zarabiania w przyszłości. Przykładowo jeżeli Wisła budowała by jedno boisko rocznie (co nie przekracza możliwości klubu) to już dziś mielibyśmy centrum szkoleniowo-treningowe na miarę PSV (vide notka o niedawnym stażu naszych trenerów).
Na permanentnych rewolucjach, w cyklach dwuletnich, zyskują głównie managerowie oraz nadworni podpowiadacze. Ponadto rewolucje wykluczają długofalowe budowanie relacji ze sponsorami. Wydaje mi się, że oprócz wygórowanych wymagań finansowych co do sponsora koszulkowego ewentualnych chętnych odstręczają wolty właściciela. Straciliśmy tak Erę oraz Tyskie.

Zresztą nie bez powodu ten wątek na forum nazywa się Nibylandia. Jak w słynnej wypowiedzi Kity sprzed kilku lat, niby coś jest a jeśli się zagłębić to nic konkretnego nie ma.
Heheh to taka nietrafiona inwestycja Z drugiej strony trzeba przyznać że wielu próbowało pójść drogą Cupiała i nikomu nie udało się powtórzyć jego sukcesu (kupić drużynę z dołu tabeli i zdominować nią ligę)

Niestety przykleiły się do nas Madziary Kapki agencje menedżerskie i Bóg wie co jeszcze, jak zawieje to się Cupiał wścieka i zaczyna mieszać na razie po kombinacjach uzupełnia dziury w budżecie.

Ośrodek szkoleniowy jest naszą największą porażką, chyba wynika to z temperamentu Cupiała że sukces ma być na już i na teraz

Dariook napisał(a):
Ja już dawno temu mówiłem że jedyne co nas uleczy to powrót do macierzy czyli T.S Wisły. O wiernych kibiców nie ma się co martwić. Zawsze będą z Wisła, nawet jak trzeba by było zaczynać od klasy B, wiadomo że takie drastyczne kroki bolą lecz w imię oczyszczenia środowiska wydaje się to słuszne.
Gieksa, Lechia, Pogoń, Śląsk po części, pokazały że się da.
trochę drastycznie nie zgodzę się z tym raczej trzeba by kogoś kto rozumie że Wisła potrzebuję i fanatyków i pikników.

Gieksa prawie spadek, w Lechii bojkot i ciągłe problemy Pogoń już nawet awansu nie jest pewna, a Śląsk w kolejnym sezonie po wyskoku Solarza będzie się tułał w dole tabeli.

Ale nikt Ci nie zabroni działać swego czasu chyba kibice założyli nowy Manchester i wystartowali od dołu tabeli.

Cupiał wyłania się również wtedy gdy po błędnych decyzjach trzeba łatać dziurę w budżecie.

Ale zgadzam się z Tobą że takie sprawy jak Biała Gwiazda na koszulce jest paranoją i wiele innych.

Wydaję mi się że gdyby się dogadali dobrze z "fanatykami" to i więcej pikników by przychodziło na mecz dla atmosfery i oprawy.
Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez Ajax : 18.04.2012 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując