Dariook napisał(a):

A co ci piłkarze mają takiego wspólnego z Jaliensem? Żaden nie zarabia(ł) tyle co holender, żaden nie może się nawet równać z jego CV!
Podaj mi taki przypadek jak Jaliens to przyznam, że jest to powszechne zjawisko i napewno powielimy takie błędy.
|
Jaliensa podałeś jako przeciwwagę do Lewandowskiego i Błaszcza. Mogę się jedynie domyślać że chodziło Ci o to, że słabego obcokrajowca jest równie trudno trafić co dobrego Polaka. Więc podałem Ci że całkiem łatwo. Podawanie tych piłkarzy jak najbardziej ma sens - wiekszość z nich, mimo mniejszych zarobków i słabszego CV zarabia więcej niż Lewandowski i Błaszczu w polskiej lidze.
A może spójrzmy na to inaczej - skoro jak na razie z takimi zarobkami i cv trafił do nas tylko jeden piłkarz (Jaliens), i tylko jeden się nie sprawdził (Jaliens) , to może oznacza że na dzień dzisiejszy mamy 0% skuteczność na tym polu?
Dariook napisał(a):

|
To czego ty nie rozumiesz?
|
Ja? To Ty najpierw piszesz jakieś mądrości o przypadkach transferowych Arboledy, a później zapytany czemu ma to slużyć odpowiadasz jak powyżej. Sam sobie coś tłumaczysz, tylko nie wiem co to ma do naszej dyskusji.
Dariook napisał(a):

|
Kto ma niechęć do Polaków ? Niby że ja? Dla mnie kolego nie jest istotne jakiej narodowosci jest piłkarz, jeśli zakłada koszulkę Wisły Kraków to jest on w "mojej drużynie"
|
No i super, tylko czemy piszesz o Polaczkach?
Dariook napisał(a):

|
To że nie umiesz logicznie myśleć twój problem. Jeśli na początku Błaszczykowskiego lączyło więcej z Wisłą niż Jaliensa łączy, to gratuluje. Jednak gwarantuje ci że gdy pogra holender 3 lata to pierwszy będzie intonowal okrzyki dla kibiców.
|
Kolego, zamiast wciskać komuś braku logiki, lepiej zastanów się nad sensem swoich wypowiedzi. Jaliens gra już trzecią rundę w naszym zespole, i patrząc na jego postawę to jakiekolwiek pisanie o intonowaniu okrzyków dla kibiców brzmi jak ponury żart... Błaszczu już w pierwszej swej rundzie pokazał swoje umiejętności, a w drugiej rundzie miał mecz w Panathinaikosem. Porównywanie tego do postawy Jaliensa jest kiepskie.....
Dariook napisał(a):

|
Dla ciebie Polaczek to pogarda dla mnie mały Polak. Nawet bym nie śmiał tak pomyśleć , poprostu sumienie by mi na to nie pozwoliło. Co innego tobie jak widać...
|
To w jakim kontekście napisałeć o "Polaczkach" w Wiśle? Że niby będziemy zakładać przedszkole w Wiśle? Jakoś sumienie chyba Ci jednak pozwoliło, a teraz głupio się tłumaczysz..
Dariook napisał(a):

A kto twierdzi że nie warto kupować polaków? Pokaż mi to!
Tylko imbecyl twierdzi że albo tych albo tamtych.
|
Obrażasz wielu uzytkowników tego forum którzy od dawna tu o tym piszą, w tym nawet co niektórych moderatorów

W moim podpisie masz jednego.
Dariook napisał(a):

|
Twoja lista ma jeden szkopuł. Zapominasz jak wielu musialo sie przewinąć przez wszystkie szkółki i kluby żeby tych kilku wypłyneło na ligowe boiska. Nie wspomnę już że żaden nawet nie gwarantuje zysków a co więcej, wielu właśnie osiąga apogeum swoich możliwości.
|
No i co z tego? Trafili i jest i ich na tyle dużo, by twierdzić że nie warto odpuszczać tego kierunku. Mylisz się że żaden nie gwarantuje zysków:
Lewandowski - przebitka 3,5 mln euro
Mierzejewski - przebitka 5 mln euro
Peszko - przebitka 0,5 mln euro
Rybus - przebitka 2,5 mln euro
Borysiuk - przebitka 2 mln euro
plus zyski z ich gry, w tym w pucharach
Jako że ja się tu tylko produkuje jeżeli chodzi argumenty, to może Ty podasz teraz listę obcokrajowców którzy ostatnio "zagwarantowali" zyski w naszej lidze?
Dariook napisał(a):

|
Nie wmówisz mi że na tej liście jest choć jeden "cel transferowy", wiecej w tym wszystkim szczęścia i przypadku niż z gory zaplanowanych ruchów kadrowych. Zresztą nie tylko Polacy zaczynają kariery w niższych ligach.
|
Nie wmówisz mi, że Lewandowski i Peszko trafili przypadkowo do Lecha, Rybus i Borysiuk do Legii, a Mierzejewski do Polonii.....Bo to samo można wtedy powiedzieć o Meliksonie.....